FİNALİSTLER BELLİ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FİNALİSTLER BELLİ OLDU


 

Toroslar Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Çocuk Hakları temalı ‘1. Ulusal Kısa Film Yarışması’na’ başvuran 74 eserden, 10 eser finale kaldı.

Jüri değerlendirmesinin ardından belirlenen 10 kısa filmin ve yönetmenlerinin isimleri Mersin Toroslar Belediyesi’nin kurumsal web sitesi; ww.toroslar-bld.gov.tr adresi üzerinden açıklandı.

 Finale kalan filmler,  bu yılki jüri üyeleri; Akademisyen Prof. Dr. Mutlu Parkan, Yönetmen Feride Kaytan, dizi ve sinema oyuncuları Açelya Topaloğlu ile Yonca Cevher Şahinbaş ile Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ruşen Ayşen Ayılgan tarafından değerlendirilecek ve dereceye girmeye hak kazanan kısa filmler belirlenecek.

ÖDÜLLER, 23 NİSAN’DA SAHİPLERİNİ BULACAK
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk haklarına sanat aracılığıyla dikkat çekecek olan yarışmada dereceye giren eserler; 23 Nisan Pazartesi günü saat: 19.00’da Mersin Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Final Gecesi'nde açıklanacak.
Yarışmanın; birincisine 5 bin TL, ikincisine 3 bin TL, üçüncüsüne bin TL para ödülü ve ayrıca 500 TL’lik 2 adet de mansiyon ödülü de verilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, her yıl farklı bir tema belirleyerek geleneksel hale getirmeyi planladıkları 1.Ulusal Kısa Film Yarışması’nın ilk konusunu; özellikle son dönemde maalesef gündemimizde olan çocuk istismarlarına farkındalık oluşturmak amacıyla “çocuk hakları” olarak belirlediklerini söyledi.
Başkan Tuna; “Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli gelecekleri için belediye olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu projemizin de ilk konusunu Çocuk Hakları olarak belirledik. Çocuk istismarına karşı toplumun bilinçlendirilmesi, ailelerin uyarılması ve özellikle çocuklarımızın korunması noktasında bu tür farkındalık projelerimiz artarak devam edecektir” dedi.
Hayata geçirdikleri yatırım ve projelerle Toroslar’ı kültür ve sanatın merkezi yaptıklarına dikkat çeken Başkan Tuna, bu yarışma ile özellikle genç sinemacılara ve yeni yeteneklere kendini kanıtlama fırsatı da sunduklarını sözlerine ekledi.
Toroslar Belediyesi 1.Ulusal Kısa Film Yarışması finale kalan eserler şunlar oldu; Yönetmenliğini Sedat Benek’in yaptığı Şakha filmi, yönetmenliğini Hakan Berber’in yaptığı Kız Çocuğu filmi, yönetmenliğini Erhun Altun’un yaptığı Biz iki Kişiyiz filmi, yönetmenliğini Ahmet Mahir Kar’ın yaptığı Teneffüs filmi, yönetmenliğini Serdar Altun’un yaptığı Dikenli Tel, yönetmenliğini Şenol Çöm’ün yaptığı Küçük Adımlar filmi, yönetmenliğini Turan Kubulay’ın yaptığı Saksak filmi, yönetmenliğini Şeyhmus Sarıce’nin yaptığı Küçük adam filmi, yönetmenliğini Evrim İnci’nin yaptığı 3 Lira filmi ve yönetmenliğini Hakan Sümer’in yaptığı Yirmi iki filmi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA