TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE 2. MAKARNA FESTİVALİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE 2. MAKARNA FESTİVALİ


 

Toros Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’na bağlı Aşçılık Programı, Arbella ile birlikte 2. Makarna Festivali düzenledi.

Toroslar Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü bahçesi ve uygulama mutfağında düzenlenen Makarna Festivali’ne ilgi yoğun oldu. İşçilik, kompozisyon, sunum ve lezzet üzerinden jüriler tarafından puanlandırılan öğrenciler kıyasıya mücadele etti.

Festival kapsamında Aşçılık Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinden Tuna Baran İyidoğan, Kevser Ramazan, İlhan Öztürk, Harun Başlı, Batuhan Kulas, Ali Süngü, Ali Açıkgöz ve Fatma Bilici birbirinden lezzetli makarna çeşitlerini jürinin beğenisine sundu.
Jüri koltuğunda ise Ahmet Savaş, Ahmet Salih Sancar, Çağatay Uçuk, Kahraman Süngü, M. Fatih Kayran, Rabia Yedigöz ve Yılay Andaç yer aldı.
Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencisi Tuna Baran İyidoğan jüriden en yüksek puanı alarak yarışmayı 1. tamamladı. 
Etkinlik sonunda açıklama yapan Jüri Kahraman Süngü, “Aşçılık mesleği hayatımızda çok önemli bir rolü olan bir meslek ama günümüze kadar önemi ve değeri pek bilinmeyen bir meslek haline geldi. Bu yüzyıldan sonra aşçılık mesleği her zaman için en önemli bir meslek olarak gündemde kalacak ve öyle devam edecek. Aşçılık bir sanattır ve değeri hiçbir zaman kaybolmaz. Bugün ki festivalde öğrencilerin motive olması ve geleceğe hazırlanması açısından oldukça başarılı oldu, bu tür etkinliklerin daha sık yapılması olumlu yansıyacaktır” şeklinde konuştu.
Toros Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Mehmet Fatih Kayran ise, “Arbella Makarna ile bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Makarna festivali sonunda öğrencilerimize iyi bir program uyguladığımızı düşünüyorum. Festivale katılan öğrencilerimize, şeflerimize, Hafsa Sultan Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA