ÖNCELİKLİ YATIRIMLAR İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖNCELİKLİ YATIRIMLAR İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLANACAK


 

MTSO yeni yönetimi, kentte bekleyen projeler için sivil toplum kurum-kuruluşları ile bir araya gelerek öncelik sırası ve eylem planı hazırlayacak. Mersin lobi içinde çalışmalara başlayan MTSO yönetimi, havalimanı konusunu öncelikli olarak ele alacak.

Hediye Eroğlu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) yeni yönetimi basınla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya; MTSO Yönetim Kurul Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, yönetim kurulu üyeleri; Yasemin Taş, Cem Bucuge, Ali Fuat Budur, Hakan Sefa Çakır, Çetin Kanar, Nedin İkanç, Yalçın Darıcı, Ahmet Belice, İsa Çani ve Halil Kürek katıldı.
Tarım, sanayi, lojistik, inşaat, maden, sağlık sektörlerinden temsilcilerin yer aldığı yönetim kurulunda ilk kadın üye olan Yasemin Taş ile en genç üye olan Halil Kürek dikkat çeken isimler oldular. 

“YILLARCA BU KENT BOŞA ENERJİ HARCADI, HERKES BİRBİRİ İLE DİDİŞTİ”
Toplantıda ilk olarak Başkan Kızıltan, ilk günden buyana altını çizdiği birlik-beraberlik vurgusunu yineleyerek, “Birlik beraberli, kucaklama ilkesi ile yola çıktık. Yıllardır iç içeyiz. Kenarda da dursak bu kentin içindeyiz” dedi. 
“İlk projemiz; birlik-beraberlik!” diyen Ayhan Kızıltan, “Yıllarca bu kent boşa enerji harcadı, herkes birbiri ile didişti, ‘ben orayı ele geçireyim, sen şurayı’ diye. Buralar ele geçirilecek kaleler değildir. Hizmet üretilecek. Siyasetçilerin elini güçlendirecek işler yapmaktır.
İlk projemiz şehri kucaklayarak heyecanı ortaya çıkarmak.

“EN İYİ BİZİZ, YARIŞI İÇİNDE DEĞİLİZ”
Odalarımız kent ekonomisinin kalkınması için üyelerine hizmeti birinci planda tutan kurumlardır. Neler yapılabilir? Lobi oluşturabilir. İcracı kurumlar harekete geçirilebilir politika yapıcılara tabanın sesini duyurabilir. Doğru ve etkin politikalar oluşturulmasını sağlamak bizim asıl görevlerimizdendir.
Ülkemizin birliği dirliği, ekonomik ve sosyal refah adına bizden ne talep edilirse daima göreve hazırız. MTSO olarak; ben değil, biz değil biz diyerek uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz, 
Kentin tüm kurumlarını değerli görüyoruz. En etkin veya en önemli kurum olmak yarışı içinde değiliz. Kimsenin böyle bir yarış içinde olmasını arzu etmiyoruz. Önemli olan en uyumlu çalışan, çözümün küçük de olsa parçası olmaktır. 
Önemli olan çözümün küçük de olsa parçası olmaktır. Değer katan kurum olmaktır. Tüm meslek komitelerimiz 99 meclis üyelerimiz ile birlikte uyum içinde çalışarak kentimize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

“BİRBİRİMİZLE DEĞİL, MERSİN’İN SORUNLARI İLE UĞRAŞACAĞIZ”
Meclis Başkanı Hamit İzol da, Mersin’in birliğe, beraberliğe, birleştirici bir yönetime ihtiyacı olduğunu ve kendilerinin de bunu gerçekleştirdiklerine inandıklarını söyledi. “Şehrimizin bundan sonra kavga gürültü ile kaybedecek zamanı yok” diyen İzol, “Burada kazanan Mersin’dir. Seçimler olur biter, karşımızdaki insanlarda bizim kadar Mersin’i seven insanlardır. Meclis olarak yönetimi çok rahat bir şekilde çalıştıracağımızdan kimsenin şüphesi olması. Birbirimiz ile uğraşmayacak, Mersin’in sorunları ile uğraşacağız” dedi. 

“HAVALİMANI ÖNCELİKLİ YATIRIM”
Konuşmasının ardından soru cevap bölümünde başkanlar merak edilenleri yanıtladı. Başkan Kızıltan, 1-5 bin ölçekli Nazım İmar Planları, Çukurova Havalimanı, Mersin Konteyner Limanı, Akdeniz Sahil Yolu gibi kentin öncelikli sorunlarının ajandasındaki sıralamasının ne olduğuna dair soruya da şu yanıtı verdi; “Bu projelerin hepsi bizim için öncelikli konulardır. Mersin bu projelerin tamamını bir arada yürütecek güçtedir. Havalimanı benim için yapılması gereken öncelikli yatırımdır. Çünkü tarım, turizm onu bekliyor. 
Yeni yönetimimiz kendi içinde bunları değerlendirip, diğer STK’larla projeleri masaya yatırıp, öncelik sırası ve eylem planı yapıp harekete geçecektir”.
Ayhan Kızıltan ayrıca Mersin lobisinin oluşturulması içinde çalışmalara başladıklarını bildirdi. 

SANAYİCİNİN GÖZÜ İMAR PLANLARINDA
1/5 bin öncelikli Nazım İmar Planları’nın da kentin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu bildiren Başkan Kızıltan, “Sanayi alanları üretemiyoruz. Bunu engelleyen birçok yasal mevzuat var. Konut alanları çok kolay üretiliyor ama sanayi alanları bir türlü üretilemiyor. Sanayi alanlarının daha rahat bir şekilde üretilmesi, sanayicinin desteklenmesi, sanayicinin önünün açılması lazım. Sanayici rahat bir ortamda, ucuz girdilerle üretim yapmak, ürettiğini pazarlara kolay bir şekilde iletmek ister.  Kafamızda çok şey var” diye konuştu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA