“8 TURİZM BÖLGESİ YATIRIMCININ HİZMETİNE SUNULACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“8 TURİZM BÖLGESİ YATIRIMCININ HİZMETİNE SUNULACAK”


 

Mersin Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “42. Turizm Haftası” açılışı Mersin Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünde gerçekleştirilen açılış töreni ile start aldı.

GİZEM EKİCİ

Törene; Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turabi Aktürk, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, TURSAB Mersin İl Temsilcisi İbrahim Kızıler, ÇUKDOB Mersin İl Temsilcisi Ali Doğan, akademisyenler, turizm sektörü ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Su, Mersin’in deniz, yayla, inanç, spor ve tarih turizminin yanı sıra sahip olduğu Şehir Hastanesi ve diğer sağlık tesisleri ile önemli bir sağlık merkezi olma yolunda da ilerlediğini belirtti.
Konuşmasının devamında turizmin daha da çeşitlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Su, turizm alanında önemli çalışma ve projelerin yürütüldüğünü söyledi. Kentte 8 tane Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesinin olduğunu ve bunlarla ilgili devam eden plan çalışmalarının ise hızlandırıldığını ifade eden Vali Su, en kısa zamanda turizm geliştirme bölgelerinin yatırımcıların hizmetine sunulacağını söyleyerek bunlarla beraber yatak kapasitesinin de iki katına çıkacağını kaydetti.
Turizmde marka değerini önemine değinen Vali Su, marka değeri açısından kenti önemli yerlere taşıyabilecek Cennet-Cehennem ve Uzuncaburç gibi değerlere sahip olduğumuzun altını çizerek, Cennet-Cehennem ve Uzuncaburç’ta yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 Sözlerinin devamında kentin tanıtım çalışmalarının da sürdürüldüğünü kaydeden Vali Ali İhsan Su, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 7-8 dilde tanıtım filmleri hazırlandığını ifade ederek, bu çalışmaların Mersin’in tanıtımına önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti ve “Bundan birkaç yıl sonra Mersin’de turizm alanında çok farklı şeyleri konuşacağız. Çok hızlı gelişmeler olacak. Hedefimiz ilimizi turizm alanında bir marka haline getirmek ve mevcut turist sayısını ikiye, üçe, beşe katlamaktır. Şu anda daha çok yerli turist ağırlıyoruz. İlimizi yabancı turistlere de tanıtmamız gerekiyor,  bu noktada çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde sözlerini noktaladı.
Protokol konuşmalarının ardından Ege Bölgesi 3.Ağırlama ve Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında düzenlenen Ege Şefler Türkiye Aşçılık Yarışmasında farklı kategorilerde dereceye giren öğrenciler plaketlerini Vali Ali İhsan Su’nun elinden aldı.
Turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin de ödüllendirildiği açılış töreni, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen müzik dinletisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından sona erdi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA