“ÖĞRENCİLER İMAM HATİP VE ÖZEL LİSELERE YÖNLENDİRİLECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖĞRENCİLER İMAM HATİP VE ÖZEL LİSELERE YÖNLENDİRİLECEK”


 

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, TEOG yerine getirilecek olan Çember Sistemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, velilere çağrıda bulunarak öğrencilerin imam hatip ve özel okullara yönlendirilmek istendiğini kaydetti.

Mehmet Nabi Batuk 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen) Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG yerine getireceği yeni liseye geçiş sistemi olan Çember Sistemini değerlendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin yeni getirilecek Çember Sistemi ile ilgili uyarılarına ve itirazlarına kulak asmadığını ifade eden Muşlu, konuyu mahkemeye taşıdıkları bilgisini verdi. Öğrenci velilerine yeni eğitim sistemi ile ilgili bilgilendirme yapmak için açıklama yaptıklarını ifade eden Muşlu, yeni liseye geçiş sistemi ile ilgili önemli uyarılarda bulunarak, “MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, sınava girecek 1 milyon 200 bin öğrencinin sadece %10’u, yani 126 bin 536 öğrenci,  Bakan Yılmaz’ın “nitelikli” olarak tarif ettiği 1367 okula yerleşecek. Bu okulların neredeyse yarısı ise imam hatip ve meslek liselerinden oluşacak” dedi. 

“MERSİN’DE ANCAK 2700 ÖĞRENCİ İYİ OKULLARA GİDEBİLECEK”
Yeni sistemde Mersin’de liseye geçecek öğrencilerin, tercih edebileceği ancak 27 okul olduğunu ve bu nitelikli liselerden ancak 2700 öğrencinin faydalanabileceğini ifade eden Muşlu, “Öğrencilerin seçebileceği Fen Liselerinin sayısı 8 kontenjanı ise 1080, Sosyal Bilgiler Liselerinin sayısı 1 kontejanı 150, Anadolu lisesinin sayısı 2 kontenjanı 480, Anadolu imam hatip liselerinin sayısı 3 kontejanı 480, Mesleki Anadolu Liselerinin sayısı 13 kontenjanı 510’dur. Mersinde akademik başarıları yüksek olan MTSO Anadolu Lisesi, Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi, Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi,Mahmut Arslan Anadolu Lisesi, Eyüp Aygar  Anadolu Lisesi ve Silifke Anadolu Lisesi  gibi bir çok lise bu dilime dahil edilmemiştir. Ayrıca daha önce sayısı 600 olarak açıklanan ve en son yayınlanan kılavuzda sayısı 1367      olarak belirtilen okulların sayısının neden ve hangi amaçla artırıldığı sorusu karşımızda durmakta, MEB’in “kervanı yolda dizme” mantığı tüm gerçekliğiyle gün yüzüne çıkmaktadır” şeklinde konuştu

“YENİ BİR KADROLAŞMANIN ÖNÜ AÇILACAK”
MEB tarafından açıklanan okullar ile velilerin beklentilerinin karşılanmasının mümkün olmadığını ifade eden Muşlu, şunları söyledi: “Çünkü okulun akademik başarısı, öğretmenlerle doğrudan ilgilidir. Ancak hükümetin yayınladığı KHK ile bu okullarda 8 yılını tamamlamış öğretmenler tayin edilebilmektedir. Böylelikle hem velilerin beklentileri karşılanmamış olacak, hem de bu okullardaki öğretmenler sürgün edilerek yeni bir kadrolaşmanın önü açılacaktır.”

VELİYE ÖZEL LİSELER İŞARET EDİLİYOR
MEB’in ortaöğretime geçiş sistemini yeniden yapılandırmasındaki temel amacın öğrencilerin imam hatip ve meslek liselerine yönlendirmek olduğunu ifade eden Muşlu, “Haliyle velilere bu sistemden çıkış yolu olarak da özel liseler işaret edilmekte ve bu nedenle de özel liselere erken tercih imkanı tanınmaktadır. Yeni sistemin özellikle Büyükşehirlerde ve içerisinde 9 lise bulunmayan ilçelerde neden olacağı sorunların boyutları dahi tahmin edilememektedir. Bakanlığın bu soruna bulduğu tek çözüm İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulun bağlı olduğu Genel Müdürlük tarafından yerleştirmenin yapılmasıdır. Yani, öğrencinin ve velinin iradesi, eninde sonunda Bakanlığın vereceği kararlara teslim edilmektedir” diye konuştu.

“SİSTEMİN BU YIL UYGULANMAMASINI TALEP EDİYORUZ”
 Eğitim emekçileri olarak Çember isimli yeni liseye geçiş sistemini kabul etmediklerini ve Eğitim – Sen olarak, konuyu mahkemeye taşıdıklarını ifade eden Muşlu, velilere çağrı yaparak şunları söyledi: “Her çocuğun, hükümetin siyasi arzularının ötesinde bir önemi, değeri olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin ve çocuklarımızın hayatlarını böylesine olumsuz etkileyecek bir sisteme karşı çıkıyoruz. Bu kapsamda; MEB’in ilgili yönetmelik ve yönergesine karşı 12.04.2018 tarihinde ayrı ayrı yargıya başvurduk. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaların ötesine geçerek, konunun sadece 8. Sınıf öğrenci velilerinin değil, tüm toplumun sorunu olduğunu daha güçlü örgütleyebilmek için eylem ve etkinlikler düzenleyeceğimizi ifade ediyoruz. Yeni sınav sisteminin yıkıcı sonuçlarından çocuklarımızı, öğrencilerimizi kurtarabilmek için bu sistemin bu yıl uygulanmamasını talep ediyor, Bakanlığı eğitim emekçilerinin, velilerin ve öğrencilerin sesine kulak vermeye davet ediyoruz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA