ESKİ OTOGAR ARAZİSİ PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESKİ OTOGAR ARAZİSİ PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?


 

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bilim ve Gençlik Merkezi yapılacak’ diyerek 3 yıl önce yıktığı eski otogar arazisinin ticari alana dönüştürüldüğü iddia edildi! Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Küçük Çarşı’nın yerine Gençlik Merkezi yapacağını açıklaması iddiaları güçlendirdi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘kentsel yenileme projesi’ kapsamında yıktığı 125 yıllık tarihi Küçük Çarşı’nın yerine Gençlik Merkezi yapılacağını duyurdu. 4 bin 696 metrekare alanda, 5 katlı olarak planlanan merkezin sözleşme bedeli ise 7milyon 928 bin TL. 
Merkez ile ilgili belediyeden yapılan açıklamada, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz, her alanda yardımlarını sürdürdüğü gençlere yönelik yeni bir proje daha hayata geçiriyor. Küçük Çarşı’ya yapılacak yeni Gençlik Merkezi’nin müjdesini veren Büyükşehir Belediyemiz, merkezin inşasına önümüzdeki hafta başlıyor. Akdeniz İlçesi Küçük Çarşı mevkiinde yer alan projenin yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, gençlere hobilerini gerçekleştirebilecekleri, kendilerini eğitip, yeni arkadaşlar edinebilecekleri ve güzel vakit geçirebilecekleri yeni bir merkez inşa ediyor. Gençlik Merkezi olarak planlanan ve 4 bin 696 metrekare alanda, 5 katlı merkezde gençler için kendilerini geliştirebilecekleri pek çok atölye bulunuyor.
Kitapsever gençler için kütüphanenin, resim atölyesinin, el sanatları atölyesinin, el becerilerini sergileyebilecekleri sergi alanının ve daha pek çok hobi alanının yer aldığı merkez tamamlandığında, gençleri bir araya getirecek ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacak.
Gençler için her şeyin düşünüldüğü merkezde, fotoğraf ve müzik tutkunu gençlerde unutulmamış. Fotoğrafçılık atölyesinin ve konservatuarın yer alacağı merkezde sanat tutkunu gençler bu alanda kendilerini geliştirebilecekler.
Konservatuar salonunun da olacağı merkezde yeni yetenekler kendilerine yer bulabilecek. Konferans salonu, seminer odası, öğretmenler odası, seramik ve cam teknikleri odası, ses kayıt odası, müzik atölyesi, bilgisayar sınıfı, kafeteryanın da aralarında olduğu pek çok alanı bünyesinde barındıran bu merkezi, gençler çok sevecek.
Sözleşme bedeli 7.928.000 TL olan ‘Gençlik Merkezi Projesi’ 2019 yılının ilk ayında tamamlanmış olacak” ifadelerine yer verildi.

ESKİ OTOGAR ARAZİSİ PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıllık faaliyet raporu görüşmesi sırasında konuyu gündeme getiren CHP’li Meclis üyesi Akın Güneş, Bilim Parkı ve Gençlik Merkezi olarak planlanan ancak 1/5 binlik planlarda ticaret merkezi olarak işaretlenen eski otogar arazisini sordu. Başkan Kocamaz’ın göreve geldiğinde eski otogarın yerini bilim merkezi olarak işaretleyeceğini söylediğini ancak böyle bir projenin olmadığını gördüklerini kaydeden Güneş, “Burası ile ilgili ne yapılacak bilmiyoruz. Bir proje varsa bile buranın ticari alan olarak işaretlendiğini, oraya bilim merkezinin yapılmayacağını az çok tahmin ediyoruz” diye konuştu.

HANİ; BİLİM VE GENÇLİK MERKEZİ OLACAKTI?
Eksi otogarın yıkılmasının ardından belediyenin sitesinde ‘tamamlanan projelerimiz’ başlığı altında Bilim ve Gençlik Parkı projesi şöyle anlatılmıştı: “Eski otogar alanında 49 bin 839 metrekarelik bir yerleşkeye yapılacak olan Bilim Parkı ve Gençlik Merkezi inşaatına projesi ihale hazırlıklarına başlandı. Proje ile gençlerin deneyerek, gözlemleyerek öğrenmeleri sağlanacak. Türkiye’nin en büyük Bilim Parkları’ndan biri olacak parkta deney atölyeleri, derslikler, laboratuarlar, performans salonları, spor ve nitelikli aktivite alanları yer alacak.  İçerisinde çocuk üniversitesi, büyük kent kütüphanesi ve bilim müzesinin de yer alacağı merkezde tiyatro gösterilerinin ve konferansların yapılacağı anfi tiyatro ve yaşam alanları sayesinde gençlerin vakit geçireceği bir park haline gelecek.” Ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen bölge ile ilgili herhangi bir adım atılmazken, alan araç parkı haline geldi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA