TURİZMCİLERDEN YOL İSYANI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TURİZMCİLERDEN YOL İSYANI!


 

Mersin- Silifke arasında bitmeyen yol çalışmaları turizmcileri isyan ettirdi! Bu durumun sektörü zora soktuğunu söyleyen turizmciler bu çalışmaların sezon öncesi tamamlanmasını istedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin ile Silifke arasındaki 112 kilometrelik mesafede Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen ancak her yıl tekrarlanan yol çalışmalarına turizmcilerden tepki gelmeye devam ediyor. Turizm sezonu yaklaşırken çalışmalar hız kazansa da, sektör temsilcileri sezona denk gelen çalışmalar nedeniyle zorlandıklarını söyleyerek duruma isyan ettiler. Bu durumun sektörü zora soktuğunu söyleyen turizmciler bu çalışmaların sezon öncesi tamamlanmasını istediler.

“YARARI YOK, ZARARI ÇOK”
Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Bitmeyen yol yapmışlar” diyerek duruma tepkisini dile getirdi. 
Mersin’in okulların tatil olması ile iniltili çok kısa bir turizm sezonu yaşadığını ve platform olarak sürdürdükleri çalışmalar ile bu süreyi uzatmaya çalıştıklarını aktaran Olcar, “Bu zamana kadar yapılan çalışmaların tamamı sezon süresinin uzatılmasına ilişkin ama yapılan çalışmalar ile ilgili çok fazla sonuç alınamıyor çünkü siyasilerin söz verip yapmadığı yatırımlar var. Birde bunların üzerine 2 aylık sezon içerisinde bu inşaatın yapılıyor olması hem sektör olarak anlaşılmaz bir durum, hem de turizme katkısından çok zararı vardır. Bu tutum turizmi zora sokuyor. Sezonun ortasında yol çalışması yapılması anlaşılabilir değil.
Mersin’in 6-8 aylık bir sezonu olur bu çalışmalar bu sezon içinde alır anlarız, kabul edebiliriz. Ama şuan tolere edilemez bir durum var. Anlaşılamaz olan şey aynı yolun defalarca yapılması. Kargıpınar’ında yapılı süren bir çalışma var ki şuan ne olduğu tam olarak bilinmemektedir. Köprülü kavşak gibi bir çalışma yapılıyor ancak eğer böyle ise bu doğru bir yatırım olmaz” dedi. 

“MİLLETİN PARASI DEVLETİN İMKANLARI BU KADAR HAİNCE SAVRULMAZ”
Önceki dönemlerde Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanlıkları görevlerini yürüten turizmci iş insani Murat Demir de duruma twitter’dan yaptığı paylaşım ile isyan etti. 
“Mersin bu zulmü çekmek zorunda mı?” sorusunu gündeme getiren Demir, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Mersin-Silifke arası yol çalışması bitsin artık. Kaçıncı defa yapılıyor artık sayısını unuttum, milletin parası devletin imkanları bu kadar haince savrulmaz, daha sezon açılmadan trafik kilitleniyor”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA