2 ÇOCUĞU ÜNİVERSİTEDE OKUYAN ANNE İŞSİZ KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2 ÇOCUĞU ÜNİVERSİTEDE OKUYAN ANNE İŞSİZ KALDI


 

Akdeniz Belediyesi’nde çalışırken işinden olan 6 çocuk annesi Muazzez Çirik, tek göz odalı barakada yaşam savaşı veriyor. Üniversitede okuyan iki çocuğu eğitimini bırakmak zorunda kalan Çirik, çocuklarının eğitimine devam edebilmesi için işini geri istiyor.

Haber Merkezi

Kamu ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, Akdeniz Belediyesi’nden çıkartılan işçilerin bekleyişi devam ediyor. 6 çocuk annesi Muazzez Çirik de kadro beklerken 16 yıldır çalıştığı Akdeniz Belediyesi’nde işsiz kalan işçilerden biri. 

ÇOCUKLARI OKUSUN DİYE HAFTA SONLARI EVLERE TEMİZLİĞE GİDİYOR
Asgari ücretle geçimini sağlayan anne Çirik, biri ‘Mimarlık’, biri de ‘İngilizce Öğretmenliği’ bölümünde okuyan iki çocuğunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için, ev kirasından kaçınarak kayınpederine ait Akdeniz İlçesine bağlı Güneş Mahallesi’ndeki bir dükkanı eve dönüştürdü. Eşi siyasi sebeplerden dolayı 23 yıldır cezaevinde olan Çirik, aldığı asgari ücretin yetmemesi nedeniyle çocuklarını okutabilmek için hafta sonları evlere temizliğe gidiyor. 
Hükümetin taşeron işçilere kadro müjdesinin ardından kadro talebinde bulunan Çirik, hakkında yürütülen güvenlik soruşturması sonucu kadro talebi reddedildi ve işsiz kaldı. Mersin Savcılığı’na yaptığı başvuru üzerine, hakkında hiçbir soruşturma yürütülmediğini ve hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını belgeleyen Çirik, yaşadığı haksızlığın giderilmesini istiyor. Eve dönüştürdüğü tek göz dükkanda yaşam savaşı veren anne Çirik, işsiz kalması nedeniyle çaresiz bir duruma düştü. 2 çocuğunun eğitimlerini bırakmak zorunda kaldığını anlatan 48 yaşındaki Çirik, çocuklarının eğitimlerini tamamlayabilmesi için işini geri istedi. Çirik, 16 yıllık hizmeti boyunca işinde hiçbir ihmal olmadığını da sözlerine ekledi. 

“SUÇLAR BİREYSELDİR”
DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Çirik’in işine geri dönebilmesi adına Akdeniz Kaymakamı ve Belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk ile bir görüşme gerçekleştirdi. Çirik’in işsiz kalmasını eşinin siyasi nedenlerden dolayı cezaevinde yatmasında bağlayan Göksoy, “Arkadaşlarımız gidip savcılıktan haklarında herhangi bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini ve herhangi bir örgütle bağlantılarının olup olmadığının araştırılmasını talep etmiş. Hiçbirinden bir şey çıkmadı. ‘İstihbarı bilgiler var’ deniliyor belediye yetkililerince, ‘Nedir bu bilgiler diye’ diye sorduğumuzda ise ‘Söyleyemeyiz’ diyorlar. Muazzez ablamız da 16 yıldır Akdeniz Belediyesi’nde çalışıyor. Muazzez ablamızın eşi, 23 yıldır cezaevinde. Biz ondan dolayı işinden olduğunu düşünüyoruz ve diyoruz ki, ‘ Eğer ki Muazzez Çirik, eşinden dolayı işten çıkarılmışsa bu ülkenin yasası belli’, yasalar açık. Suçlar, kabahatler bireyseldir. Bu suçları, kabahatleri yaygınlaştırıp Muazzez ablamızın şahsında 6 çocuğunu da mahkum ediyorlar. Bakın üniversiteli iki çocuğu eğitim ve öğretimini sonlandırıp gelecek, anneleri işten atıldı diye. Böylesi bir durumla karşı karşıyayız. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA