TARSUS COŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS COŞTU


 

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta son haftaların flaş ekibi Tarsus İdman Yurdu, adım adım şampiyonluğa gidiyor.

ALİ ŞANLI

Sarı-Lacivertliler ligin 31. haftasında sahasında oynadığı maçta Bursa ekibi Karacabey Birlik Spor A.Ş.’yi 3-1 mağlup etti. Lider UTAŞ Uşakspor’un Tekirdağ deplasmanında 2-2 berabere kalmasıyla, Tarsus ile aradaki puan farkı da 1’e düşmüş oldu. Tarsus İdman Yurdu arka arkaya kazandığı 5’nci maçla bir anda şampiyonluk potasına girdi.

MAÇIN ÖYKÜSÜ
Taraftarların diğer maçlara oranla daha fazla ilgi gösterdiği maç boyunca TİY taraftarları takımlarına destek verdi.
Lider UTAŞ Uşakspor’un yakın takipçisi olan ve evinde puan kaybı yaşamak istemeyen Tarsus, maçın ilk dakikalarından itibaren topa daha fazla sahip olan taraf oldu.
Maçın ilk 15 dakikalık bölümünün ardından özellikle sağ kanadı daha etkili kullanmaya başlayan Tarsus, rakip kalede tehlikeli olmaya başladı!
Dakikalar 25. gösterdiğinde ev sahibi ekibin golü geldi. Bu dakikada ceza sahasına yapılan ortada topa yükselen Alper, kafa pasıyla uygun pozisyonda bulunan Ergun’un önüne topu bıraktı. Topa röveşata vuran filelere bırakan Ergun, şık bir gole imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi.
29. dakikada Karacabey Birlik Spor’dan Uğurcan Erdoğan, ceza sahası içinde Tarsus defans oyuncusu Muhammed Ali Kurt tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Tarsus İdmanyurdu taraftar ve futbolcularının yoğun şekilde itiraz ettiği pozisyonda topun başına geçen Uğur Erdoğan, topu filelere göndererek durumu eşitledi… 1-1 Karşılıklı gollerin atıldığı ilk yarı 1-1 sona erdi.
Oyunun ikinci yarısının ilk tehlikeli atağını konuk Karacabey yakaladı. 50. dakikada Tarsus ceza sahası önünde topla buluşan Emre Akdağ’ın sert vuruşu az farkla dışarı çıktı.
58. dakikada Tarsus İdmanyurdu bir gol daha buldu. Tarsus’un kazandığı serbest vuruşta Karavabey ceza sahasına ortalanan top, sekerek korner noktasına yöneldi. Topu çıkmadan tutan Alper, uygun pozisyonda bulunan Ferhat’a pas verdi. Ferhat ise kale önünde bulunan Ergun’a güzel bir orta yaptı. Topa iyi yükselen Ergun, kafa vuruşuyla topu filelere göndererek hem takımının, hem de kendisinin ikinci golünü rakip filelere bıraktı: 2-1
Tarsus, oyunun son dakikalarında temposunu daha da arttırdı. 85. dakikada günün başarılı ismi Yasin, orta sahadan aldığı topu sürükleyerek sağ çaprazdan ceza sahasına girerek, boşta duran Ergun’un önüne topu bıraktı. Ergun sert vurduğu topu doksandan ağlara bırakarak hattrick yaptı. 3-1.Maçın son bölümünde başka gol olmayınca ev sahibi Tarsus 3-1 kazandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA