“TRAFİĞİ KİLİTLEYENLER DOLMUŞLAR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TRAFİĞİ KİLİTLEYENLER DOLMUŞLAR!”


 

AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya, kent içinde dolaşan dolmuş ve otobüslerin yoğunluğundan şikayet etti. Başkan Kocamaz da bu görüşe, “Trafiği kilitleyenler de bunlar” diyerek destek verdi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıllık faaliyet raporu görüşmesi sırasında AKP gruba adına söz alan meclis üyesi İsmail Yerlikaya, kent içindeki trafik yoğunluğuna tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın göreve geldiğinde kent içinde minibüs ve otobüslerle ilgili düzenleme yapacağını vaat ettiğini ancak 4 yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmamasına değinen AKP’li Yerlikaya, “Şehir içindeki otobüs ve minibüslerden dolayı trafik sıkışmış durumda. Bunun çözüme kavuşması lazım” dedi.

“GMK BULVARI ÜZERİNDEN DOLMUŞ VE MİNİBÜSLER KALKACAK”
AKP’li Yerlikaya’ya yanıt veren Başkan Kocamaz ise, çözüm olarak yine minibüslerin birleşerek otobüslere dönmesini işaret etti. Raylı sistem ile birlikte Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı üzerindeki dolmuş ve otobüslerin kalkacağını böylece trafiğin rahatlayacağını savunan Başkan Kocamaz, “Mersin’de günde 1440 araç şehrin içinde dönüyor. Trafiği kilitleyenler de bunlar. Bunların mutlaka üçünün dördünün birleşerek otobüslere dönmesi lazım. Sayıyı da bu şekilde azaltmamız lazım. İşte raylı sistem bunun için çok önemli. Raylı sistem tamamlandıktan sonra GMK üzerinde ne dolmuş kalacak ne de belediye otobüsleri kalacak. Sadece raylı sistem orada hizmet verecek. Arkadaşlarımız ‘o güzergah doğru mu’ diye soruyorlar. Bunu ne siz bilirsiniz ne ben bilirim. Ben trafik mühendisi değilim, siz de değilsiniz. Bunu bizzat işin uzmanları sayımlar yaparak belirlediler ve Ulaşım Master Planı içerisinde 2. Çevre Yolu yani Okan Merzeci Bulvarı transit yol olarak tespit edildi. GMK Bulvarı da insanların en fazla taşındığı bölge. Raylı sistem için belirlendi. Diğer dolmuş ve otobüsler ise toplayıcı görevini görecekler. Ama GMK sadece raylı sisteme hitap edecek” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA