“MERSİN’İ KEŞFEDİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’İ KEŞFEDİN!


 

Silifke’de bir dizi incelemelerde bulunan Vali Ali İhsan Su, ilçenin tarihe tanıklık etmiş mekanlarını ve bu mekanların kent turizmine kazandırılması için yürütülen çalışmaları da yerinde inceledi.

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Müze Müdürü Nilgün Yılmazer ve proje yetkililerinin de eşlik ettiği inceleme programına Narlıkuyu mahallesinde bulunan ‘Cennet-Cehennem Örenyeri’ turizm alanlarını yerinde inceleyerek başlayan Vali Su, çevre düzenlemelerinin yanı sıra restorasyon çalışmaları başlayan otopark ve merdiven ile yapımına başlanacak olan seyir terası ve asansör projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Ali İhsan Su, aynı turizm alanında bulunan ve restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılan Meryem Ana Kilisesi ve Zeus Tapınağı ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da yetkililerden bilgi almasının ardından Silifke OSB Müteşebbis Heyet Toplantısına Başkanlık etti.
Toplantı sonrasında geçtiği Cambazlı mahallesinde Muhtar Mustafa Yılmaz ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan Vali Ali İhsan Su, bulunduğu yöre ile aynı adı taşıyan ve geçmişi 5. yüzyıla dayanan ‘Cambazlı Kilisesi’ni yerinde inceleyerek, kilisenin tarihi ve kilisede yapılacak olan sağlamlaştırma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Tarihi kilisedeki inceleme sonrasında kilise önünde muhtar ve vatandaşlarla bir süre sohbet etmeyi de ihmal etmeyen Vali Su, onların sorun ve taleplerini dinledikten sonra Hüseyinler mahallesine bağlı ‘Şeytan Deresi’ olarak adlandırılan bir vadinin dik yamaçlarındaki ‘Adam Kayalar’ isimli tarihi kabartmaları yerinde incelemek üzere buradan ayrıldı.
Toplam 12 kabartmadan oluşan eserleri incelerken, Silifke Müze Müdürü Nilgün Yılmazer’den de kabartmaların ve bölgenin tarihi hakkında bilgi alan Vali Ali İhsan Su, herkesi açık hava müzesi olarak nitelendirdiği Mersinimizin, başka yerde bulamayacakları doğal, tarihi ve turistik güzelliklerini keşfetmeye çağırdı.
Vali Su programını, incelemelerinin son durağı olan ‘Adam Kayalar’ bölgesi dönüşünde yol üzerindeki bir eve konuk olarak ve oradaki vatandaşlarla bir süre sohbet ederek noktaladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA