GÖRKEMLİ !AÇILIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖRKEMLİ !AÇILIŞ


 

Mersin’de bu yıl 17’incisi düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali görkemli bir açılış konseri ile başladı.

HEDİYE EROĞLU

Bu yıl 14 Nisan-8 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Kültür Merkezi’nde görkemli bir açılış konseri ile sanatseverlerle buluştu. Konser öncesi, Mersin Fotoğraf Derneği'nin Mersin Kelebekleri temalı  fotoğraf sergisi Kültür Merkezi Ana Fuayesi'nde yer aldı. 
Tıklım tıklım dolduğu salonda etkinlik; Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın konuşması ile başladı. 

“HALKIN FESTİVALİYİZ”
Etkinliğin ortaya çıkış hikayesini paylaşan Yağcı, “Hanri Atat, Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin (MDOB) 10. kuruluş yıldönümü için beni arayıp, ‘Çok önemli bir durum var, gelmen lazım’ diyerek beni Mersin’e çağırdı. Operanın kuruluş yıl dönümü için çok güzel bir program hazırladık. Bu çalışma o kadar güzel oldu ki, ‘neden bu uluslararası bir müzik festivali olmasın?’ dedik ve oldu. Şuan ki bu durum bizim bütün yorgunluklarımızı alıyor. 
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Sanat ve sanatkarı olmayan toplumda yaşam olmaz’. Onu hürmetle,sevgiyle, sayıyla anıyoruz. 
Türkiye’deki 5 uluslararası sanat festivalinden biriyiz. Ancak bu festivallerin birinin arkasında devlet olurken diğerlerinin arkasında büyük kuruluşlar var, bizim arkamızda ise halk var. Biz halkın festivaliyiz” dedi.

“BU TEMEL YIKILMAYACAK”
Konuşmaların ardından 2018 Festival Ödülleri sahiplerini buldu. Bu kapsamda, Nevit Kodallı Genç Yetenek ödülü keman sanatçısı Yiğit Karataş’a, Festival Kent Ödülü Muazzez İlmiye Çığ'a ve Devlet Sanatçısı Ödülü Suna Kan'a verildi.
Törende kısa bir konuşma yapan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da, gördüğü kablo karşısında duygu dolu anlar yaşadığını söyleyerek, “Zorlu koşullarda büyük sanatçılarımız yetişti. Bu ne muazzam bir şey biliyor musunuz? Benim için, devrimimizin en yüksek çağındayız şimdi. Ben inanıyorum ki; Atatürk’ün kurduğu bu sağlam temel yıkılmayacak” dedi
Ödül töreninin ardından gece;  Şef Antonio Pirolli yönetiminde MDOB orkestrası ile Soprano Pumeza Matshikiza ve Tenor Murat Karahan'ın yer aldığı konser ile sürdü. Unutulmaz bir akşam yaşanırken sanatseverler, konser sonunda uzun süre orkestrayı ve sanatçıları ayakta alkışladılar.
Festival 8 Mayıs'a kadar sürecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA