‘DÖNÜŞÜM’ GALERİDEKİ YERİNİ ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘DÖNÜŞÜM’ GALERİDEKİ YERİNİ ALDI


 

İki çocuk annesi ve ev hanımı Demet Sezer, kişisel araştırmaları sonucunda 3 yıllık bir çalışmanın ardından çocukluk hayali olan ve ‘Dönüşüm’ ismini verdiği ilk resim sergisini Geçit Sanat Galerisi’nde açtı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de yaşayan 2 çocuk annesi Ev hanımı Demet Sezer, 3 yıldır sürdürdüğü resim çalışmaları sonunda ‘Dönüşüm’ ismini verdiği ilk kişisel resim sergisini Geçit Sanat Galerisi’nde açtı. Evlendikten sonra merak sardığı resim aşkını kısıtlı imkânlarına rağmen sürdüren genç sanatsever, ekonomik anlamda hiçbir desteği olmamasına rağmen, çocukluk hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu kaydetti. Çocuklarının bakımını ve ev işlerini yaparken aynı zamanda resim yaptığını söyleyen Ressam Sezer, internette resim teknikleri konusunda uzun bir süre araştırma yaptığını ve eğitici videolar izlediğini kaydetti. “Resim çizmek zamanla benim için bir hayat parçası oldu” diyen Ressam Sezer, sergisinin hazırlık sürecini şöyle anlattı: “Çocuklarımla ilgilenirken resim çizdim. Geç saatlerde uyanıp resimler yaptım. Bunu durduramıyordum. İlk olarak kuru boya ile başlamıştım sonra yağlı boya ile çalışmaya başladım. Eserlerim ortaya çıkınca çevremden ve yurtdışından çok olumlu tepkiler aldım. Daha sonra çalışmalarımı hocalarımla resim atölyelerinde sürdürdüm. Bu benim çok büyük bir hayalimdi ama bu kadar çabuk başarabileceğime hala inanamıyorum” dedi. 

PARALI ASKERLERE TEPKİ: KİYARO
Belli çıkar gruplarına ve terör örgütlerine hizmet eden paralı askerlere tepki olarak işlediği ‘Kiyaro’ isimli tablosunu anlatan Ressam Sezer, “Dünyada masumlar ölür vicdansızlar hep hayatta kalır. Bir tablomu çizerken dünyadaki savaşlardan yola çıktım. Paralı askerlerin çok fazla zekâlarının olduğunu düşünmüyorum. Bizim Mehmetçiğimiz gibi onların içinde vatan aşkı bulunmuyor. Onların acıma duyguları yok. Vatanımızı korumak uğruna girdiğimiz savaşlarda bizim Mehmetçiklerimiz bir esir gördüklerinde bile onlara yardım eder. Anzak askerlerinin hikâyelerini herkes bilir. Ama başka ülkelerde bu yoktur. Çoluğun çocuğun kafasını kesen insanlar yaratılır. Kendi çıkarları uğruna başka insanların hayatlarını mahvederler. Benim gibi düşünen insanları temsilen tepkimi ortaya koymak için bu tablomu çizdim” diye konuştu. 

“ADALETİN OLMADIĞI YERLERDE; KAOSLAR, SAVAŞLAR, KÖTÜ GÜNLER VAR”
Elinde terazi ve kılıç olan gözleri bağlanmış bir kadını ve etrafında büyüyen fırtınayı konu aldığı Adalet isimli tablosundan da bahseden Ressam Sezer, “Ben dünya üzerinde adalet diye bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Çünkü açlık ve sefalet varken; başka insanların sefa sürmesi bana göre en büyük adaletsizliktir. Pedofillilerin, hayvan istismarcılarının nefes alması bana göre haksızlıktır adaletsizliktir. Bu tablomu hem ülkemizde hem de dünyada yaşananlara karşı tepkimi dile getirmek için yaptım. Ama adaletin sağlandığı her yerde huzur, barış, mutluluk ve güven vardır. Adaletin olmadığı yerlerde ise kaoslar, savaşlar, kötü günler vardır. Bu yüzden adaletin önemini herkesin kabul etmesi gerekiyor.”

“YAŞAMLARINIZDA İZ BIRAKIN”
Son olarak Mersin’de yaşayan vatandaşlara seslenerek “Yaşamda bir iz bırakın” çağrısı yapan Ressam Sezer, “Yaşamını için bir şeyler yapın. Ben oturayım da bir şeylerin yapılmasını beklememek lazım. Ben oturayım diye dünya değişir diye beklememek lazım bir şeyler yapmak lazım. Yaşamlarınızda ölümsüz eserler bırakmanız lazım. Ben bir gün öleceğim ama yaptığım bir tablo ölümsüz olacak. Peygamber’den tutunda bir bilim insanında bir dikili ağacınız olsun der. Kişinin de bu dünyada bir dikili ağacının olması lazım. Bunu da oturarak yapamaz bu yüzden ayağa kalkın hem kendiniz için hem de yaşam için bir şeyler yapın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA