CHP SORUMLULUKTAN KAÇTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP SORUMLULUKTAN KAÇTI!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen Üye seçimleri gerçekleştirildi. CHP’li üyelerin ‘sorumluluk almamak’ için girmediği seçimde 5 üye de MHP’den seçildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı’nın 3. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 10 ve komisyon raporlarına ait 12 olmak üzere toplam 22 madde görüşüldü. Bileşimde, belediye yönetimden sonra gelen ikinci yetkili organ olan encümen üyelerinin ve komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. 

5 ENCÜMEN ÜYESİ DE MHP’DEN
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 16. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 20. Maddesi gereğince, Büyükşehir Belediye Encümeni’ne gizli oy ile 5 üye seçildi. Üye seçimlerine CHP ve HPD’den herhangi bir aday çıkmazken 5 MHP ve 5 AKP’li meclis üyesi aday oldu. 
Gizli oylamanın ardından; MHP’li meclis üyeleri, Abdullah Yılmaz, Serdar Arslan, Sedat Yeğiner, Osman Yasin ve Mustafa Talip Kara encümen üyeliğine seçildi. Encümen üyelerinin görev süresi 1 yıl olacak. Encümen üyelikleri MHP’ye bırakılırken, CHP’li üyelerin ise sorumluluk almamak için grup olarak aday göstermedikleri öğrenildi. Önceki gün yapılan meclis 2. Oturumu öncesi CHP grubu ile bir araya gelen İl Başkanı Adil Aktay ile encümende yer almama kararı için mutabakata varıldığı öne sürüldü.
1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’na oy vermeleri ile eleştirilen CHP’li üyelerin, encümen seçiminde benzeri bir durum yaşamaktan çekindiği öne sürüldü. 

“KOMİSYONLARDA HDP’NİN ADI YOK”
Öte yandan bileşimde Belediye Meclisi bünyesinde bulunan 14 adet ihtisas komisyonunun 7 kişilik üyeleri de belirlendi. Komisyonlara 3 MHP, 2 CHP ve 2 AKP’li üye seçilirken HDP’den herhangi bir üyenin yer almaması dikkat çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA