“HER BEŞ ÇOCUKTAN BİRİNDE BAHAR ALERJİSİ GÖRÜLÜYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HER BEŞ ÇOCUKTAN BİRİNDE BAHAR ALERJİSİ GÖRÜLÜYOR!”


 

Yenidoğan Hemşiresi Esra Ertuğrul, bahar mevsimi ile birlikte etrafa yayılan polenlerin sebep olduğu bahar alerjisine dikkat çekerek, günümüzde her 5 çocuktan birinde görülen bu alerjiye karşı anneleri uyardı.

GİZEM EKİCİ

Canbebe’nin Anneler ile Geleceğe projesi kapsamında Mersin Yenişehir Belediyesi’nde anne ve anne adaylarıyla buluşan Yenidoğan Hemşiresi Esra Ertuğrul, bahar mevsimi ile birlikte etrafa yayılan polenlerin sebep olduğu bahar alerjisine dikkat çekti.
Bahar alerjisinin sebepleri ve belirtileri hakkında konuşan Ertuğrul, “Bahar gelince özellikle alerjisi olanlar için hayat gittikçe zorlaşmaya başlıyor. Söz konusu çocuklarımız olunca konu daha da hassaslaşıyor. Günümüzde her 5 çocuktan birinde görülen bahar alerjisine havada yayılan ağaç, çiçek ve çimenlerin oluşturdukları polenler neden oluyor. Polenler alerjik kişilerde ani gelişen tekrarlayıcı hapşırıklar, burun akıntısı veya burun tıkanması, burun ve damakta kaşıntı, gözlerde yanma ve kaşıntı, geniz akıntısı gibi belirtiler gösteriyor. Ancak bazı kişilerde cilt döküntüleri, kaşıntı yaparken bazı kişilerde de astıma neden olabiliyor” dedi. 

“ÇOCUKLARI BAHAR ALERJİSİNDEN KORUMAK İÇİN 10 İPUCU!”
Çocuklarımızla uzun ve karanlık kış mevsiminden sonra güneşli bahar aylarında haklı olarak sokakta daha çok vakit geçiriyoruz. Parkta oynamaya başlayan bebekler polenlere maruz kalındığında ne yazık ki bahar alerjisine davetiye çıkarılıyor. Bebek Hemşiresi Esra Ertuğrul, yaşam standartını düşüren bu dönemsel süreçte çocukları bahar alerjisinden koruyacak 10 önemli ipucunu şöyle sıraladı:  “Evinizi havalandırdığınız saatlere dikkat edin. Yanınızda gözlük bulundurun. Burundan nefes alıp vermek çok önlemdir çünkü burun polen filtresi görevi görüp akciğerlere gitmesini engelleyebilir. Burnunun sürekli açık olmasına dikkat edin. Kapalı ortamlardaki havanın da mümkün olduğunca polenlerden arındırılması gerektiğini düşünerek evde ve arabada klima veya hava temizleme cihazı kullanın. Bu cihazların filtrelerini sık sık temizleyin. Havalar güzel olması nedeniyle sokaklarda çok fazla kalınacağı için sık sık yüzün yıkanması, ağız ve burnun bol su ile gargara edilmesine dikkat edin. Çocuğunuz sokaktan eve geldiği zaman polen yapışmasından dolayı giysilerini hemen değiştirin. Ancak değiştirme işlemini çocuğun odasında yapmayın. 
Saçlar tozu tutar. Bu nedenle her akşam saçlar yıkanıp duş alınmalı. Böylece çocuğunuzun üzerindeki polen tozlarından arınmasına yardımcı olursunuz. Çocuğunuzun odasındaki büyük ve kabarık halılardan kurtulun! Çiçeksiz bitkileri evde bulundurmamalıyız. Bebeklik döneminde anne sütü ile beslenmiş olmak alerjik yakınmaları azaltır. Emzirme çok önemli”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA