SERVETİMİZ İŞTE BU… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERVETİMİZ İŞTE BU…


 

Mersin Uğur Okulları’nda okuyan 12. sınıf öğrencisi Servet Yoğan, örnek bir proje yaparak ağabeyinin öğretmenlik yaptığı Bitlis’in Güroymak ilçesinde bulunan Gölbaşı Ortaokulu öğrencileri ve bölgede yaşayan vatandaşlar için kırtasiye, kılık kıyafet yardımı topladı. Yoğan, "Bir insanın mu

Uğur Okulları'nda okuyan 18 yaşındaki öğrenci Servet Yoğan, yaptığı projeyle herkesin takdirini topladı. Abisinin öğretmenlik yaptığı Gölbaşı Ortaokulu'nda okuyan öğrenciler ve bölgede yaşayan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatan Yoğan, çok miktarda kırtasiye malzemesi, kılık kıyafet yardımı toplamayı başardı. Yaptığı çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Yoğan, abisinin Bitlis’in Güroymak ilçesi Gölbaşı Ortaokulunda müzik öğretmeni olduğunu söyledi. Abisiyle oradaki insanların durumuyla ilgili sürekli konuştuğunu kaydeden Yoğan, “Oradaki öğrencilere, insanlara belki maddi olarak bir yardım yapamasak da manevi olarak nasıl bir yardım yapabiliriz diye hep düşünüyordum. Bununla ilgilide bir proje yapmaya karar verdim. Önce abimle konuşarak, neye ihtiyaçları olduğunu öğrendim. Ondan sonra lise müdürümün, öğretmenlerimin yanına giderek projemi anlattım. Onlarda çok olumlu karşıladılar ve desteklediler. Ardından bütün okula bu projeyi anlattım ve herkes destek verdi. Ondan sonra kırtasiye malzemesi olsun, kılık kıyafet olsun, bir insanın ihtiyacı ne varsa yaş grubu ve cinsiyet fark etmeksizin yardımlar geldi. Şu anda yardımlar halen geliyor. Bu hafta boyunca yardımları almaya devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta başında da bu malzemeleri Bitlis’deki kardeşlerimize yollayacağız. Tek amacım onların mutluluğu. Bir insanın mutluluğuna tanık olabilmek, bir insanın mutluluğuna dokunabilmek manevi olarak bir insana çok değer katar. Onların mutluluğu eminim ki bana çok değer katacaktır. O yüzden onların mutluluğuna vesile olmak, onlara yanlarında olduğumuz hissettirmek benim için çok önemli. Sağ olsunlar herkeste destek verdi ve böyle bir çalışmayı yapabildik” dedi. 

Mersin Uğur Okulları Lise Müdürü Refik Ziya Subaşı ise öğrencisi Servet Yoğan'ın böyle bir çalışma yapacağını kendisine ilettiğinde çok mutlu olduğunu kaydederek, "Abisiyle yapmış olduğu görüşme sonrasında oradaki öğrencilerin, oradaki insanların hem maddi hemde manevi olarak ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi. Yanımıza gelen öğrencim bizden bu konuda nasıl destek sağlayıp, oradaki öğrencilere yönlendirmek için hangi çalışma yapabileceğini bize sordu. Yani burada yapılan çalışmanın bütün yetkilisi Servet öğrencimizdir. Öğrenci meclisi toplayarak, sınıflardaki bütün sınıf temsilcilerini de yanına alarak çok ciddi olarak bir kampanya başlattı. Bu kampanyada her öğrencimiz kırtasiye malzemeleri, ayakkabı, kıyafet, kitap gibi malzemeler getirdi. Öğrencimizde bunları kolilere koyarak, Bitlis’e gönderip, oradaki kardeşleriyle paylaşmak istiyor. Bizde Uğur Okulları olarak öğrencimizin yanındayız. Böyle güzel sosyal sorumluluk projesini bütün okula yansıttığı için öğrencimle gurur, onur duydum. Ayrıca çalışmaya destek olan bütün herkese de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA