Futbol Kadınla güzel | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Futbol Kadınla güzel


 

TFF kadın futbolun gelişimine adeta darbe vuracak bir karara imza atarken, ayakta kalma mücadelesi veren kulüplerden Camspor, her şeye rağmen başarılarını sürdürüyor.

ALİ ŞANLI

Kadın futbolunun gelişimi amaçlarından biri olmasına karşın Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) zor şartlarda sahaya çıkan özellikle 3’cü lig takımlarına yeni sezonda ekonomik destek vermeyeceğini açıkladı. Bu durum kamuoyunda tepkiyle karşılanırken ayakta kalma mücadelesi veren takımlar yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.

AYAKTA DURAMAYIZ

Mersin’de kadın futbolunun öncü kulüplerinden biri olan Mersin Camspor, TFF’nin almış olduğu karardan en çok etkilenen kulüplerin başında geliyor. Mersin’in köklü kulüplerinden olan Camspor, 25 yıldır kadın futbolunu ayakta tutmaya çalışırken saha içi kadar saha dışı olaylarla da mücadele etmek zorunda kalıyor. En önemli sorun olan ekonomik boyut bir çok kulübü olduğu gibi Camspor’u da derinden etkiliyor. Ancak tüm bu zorluklara rağmen 3. Lig 11’inci gurupta mücadele eden Mavi Beyazlı ekip, ligi birinci bitiren Mezitli Mercanlarspor ile 25 puan toplayarak gurup maçlarına gitmeyi başardı. Malatya’ya gidecek olan Mersin Camspor ve Mezitli Mercanlarspor tümüyle kendi imkanları ile mücadelelerini sürdürüyorlar. TFF son almış olduğu 3.Lig Kulüplerinin yol ve otel masraflarını karşılamaması kararının uygulamaya girmesi ile bu kulüplerin daha fazla ayakta kalmaları zorlaşacak.

ARKASINDA DURUN

Kulüplerin şuan tek isteği federasyonun kadın futbolu sayfasından yaptığı açıklamaya uygun davranması. Ekonomik desteğin sadece 1 ve 2. Lig Kulüpleri ile sınırlı tutulmaması, 3’cü Lig Kulüplerine de geçmişte olduğu gibi destek verilmesi isteniyor. Amacımız; futbol erkek oyunu değildir kavramını yerleştirerek ve tüm kamuoyunun desteğini alarak kız çocuklarının futbol oynamasını teşvik etmek ve kadın futbolunun bilinirliğini artırmak. Bu amaç doğrultusunda; futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılması, gerek tribünlerde gerekse sahadaki cinsiyet ayrımının azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu için Kadın Futbolu özel bir önem taşıyor. TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından yürütülen eğitim ve tanıtım çalışmaları sonucunda kısa sürede Kadın futbolunda önemli gelişmeler yaşandı. Ülkemizde de kısa sayılmayacak bir geçmişe sahip olmasına rağmen kadın futbolunun bilinirliği son yıllarda artmaya başladı. Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplere verdiği desteğin yanı sıra kadın futbolu alanında antrenör eğitimine, sporcuların gelişimine yönelik pek çok çalışma yürütüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA