SÖZÜNÜZÜ TUTUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÖZÜNÜZÜ TUTUN!


 

Devletin Mersin’e yapımı için söz verdiği ancak 11 yıldır somut bir adımın atılmadığı Mersin Konteyner Limanı’nın akıbeti belirsizliğini korurken, LODER Başkanı Tanyaş’tan, “Mersin Konteyner Limanı Çandarlı ve Filyos’tan daha önemli!” uyarısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

Adeta ikinci evi olarak gördüğü Mersin’e sık sık lojistikçileri bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için düzenlenen toplantılarda söz almak için gelen Lojistik Derneği (LODER) Başkanı Prof. DR. Mehmet Tanyaş, sahip olduğu liman ve lojistik potansiyeli ile Türkiye’nin lojistik üssü haline gelen Mersin’de geciken yatırımları gazetemize değerlendirdi. 
Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2017 yılında 1 milyon 592 bin TEU konteyner elleçleyerek tarihi bir rekora imza atarken, 11 yıllık rüya olan Konteyner Limanı’nın gecikmesini eleştiren Tanyaş, kenti ve yetkilileri harekete geçmeye çağırdı. 
 
“MERSİN KONTEYNER LİMANI, ÇANDARLI VE KİLYOS’TAN DAHA ÖNEMLİ”
Türkiye’nin üç büyük liman projesi olduğunu ve bunlarında; Mersin Konteyner Limanı, Çandarlı ve Kilyos Liman yatırımları olduğunu vurgulayan Tanyaş, sürekli gündeme gelen ancak ilerlemeye kaydedilemeyen bu yatırımların Türkiye için önemine değindi. 
Mersin Limanı’nın 2007’de özelleştirilmesi ile devletin Mersin’e yeni bir liman yapma projesi olarak Konteyner Limanı için 11 yıldır somut bir adım atılmazken Prof. Dr. Tanyaş, “Mersin’in potansiyeli yüksek ve ileride savaşın bitişi ile bu potansiyelin çok daha yüksek hale geleceği bir gerçek. Dolayısıyla Mersin bu potansiyeli ziyadesiyle hak ediyor. O nedenle Mersin Konteyner Limanı’nın bir an önce projelendirilmesi ve hayata geçmesinde büyük fayda var. 
Dünyada da örneklerini gördüğümüz gibi limanların rekabeti önemli. Lojistik; ticaret ve sanayi için vardır. Sanayi ve ticaretin rekabeti için iyi hizmet önemlidir. Mersin Konteyner Limanı’nın bu anlamda bir an önce hayata geçmesinde fayda var. Hele bu savaşın sonuna gelirken ve Doğu Akdeniz’deki potansiyel artıyorken bu önemli ve ihtiyaç duyulan bir yatırımdır. 
Mersin Konteyner Limanı, Çandarlı ve Kilyos Limanları’ndan daha önemli bir yatırımdır. Bu konuda bir gecikme olduğu doğrudur. bunun bir an önce hayata geçmesi lazım” dedi.

HÜKÜMET: “YAPACAĞIZ”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 25 Mart 2018’de yaptığı bir açıklamada, “Mersin ve İskenderun limanları özelleştirildikten sonra kapasiteleri çok arttırıldı. O bölgede özel sektör çok liman yaptı. Ancak beklentimiz o ki gelecekte bu kadar yol bağlantısı yapıp, Çin ve Kazakistan’dan, Bakü-Tiflis-Kars marifetiyle ülkemiz üzerinden Avrupa’ya yük gönderebilmek. İşte bunun için Mersin konteyner limanını da planlıyoruz.  Mersin’de üçüncü bir aktarma limanı yapacağız” açıklamalarında bulunmuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA