“FARKLI BAKIŞ AÇILARI GELİŞTİRİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FARKLI BAKIŞ AÇILARI GELİŞTİRİN”


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fotoğraf Topluluğu tarafından ‘Fotoğraf ve Time-Lapse’ başlıklı konferans düzenlendi.

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre konferansa; öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Mersin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Öğr. Gör. H. Mehmet Acar konuşmacı olarak yer aldı. 

Fotoğraf çekimi ve Time-Lapse üzerine konuşan Öğr. Gör. Acar, “Görselliğin önem kazandığı günümüzde, görsel iletişim aracı olan fotoğrafın tarih boyunca farklı teknik ve işlevlerle karşımıza çıktığını görüyoruz. Sinema, reklam, belgesel gibi sanat ve görsel iletişim ortamlarında kullanılan Time-Lapse tekniği de görselliği ile ön plana çıkan önemli fotoğraf tekniklerinden biridir” dedi.
Time-Lapse veya fotoğrafın herhangi bir alanında çalışma yapmak isteyenlerin farklı bakış açıları geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Öğr. Gör. Acar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görsel iletişim çalışmalarının hammaddesi fikirdir. Tasarımcılar, herhangi bir konu üzerinde fikir üretirken o konu hakkında bilgi edinmelidirler. Yine yapılan çalışmanın başarılı olmasını sağlayacak olan önemli etkenlerden biri de sanatçının bakış açısıdır. Estetik kaygılarla ve farklı bakış açıları üretilerek yapılan çalışmaların daha başarılı olabileceği söylenebilir.”
Konferansın ardından Öğr. Gör. Acar tarafından hazırlanan time-lapse izlendi.
Düzenlenen etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA