DSİ’DEN HABERİMİZE YANIT | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DSİ’DEN HABERİMİZE YANIT


 

Gülnar ilçesi İshaklar Mahallesi Muhtarı Adem Körgoğlu, DSİ’den talep ettikleri sulama suyu projesinin HES nedeniyle iptal edildiğini öne sürdü. DSİ ise talebin, teknik ve ekonomik yönden uygun olmaması nedeniyle yerine getirilemediğini açıkladı.

Haber Merkezi

Mersin’in Gülnar İlçesi’ne bağlı İshaklar Mahallesi’nde yer alan Güldürgü Deresi üzerine Has Enerji Üretim İletim ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kızılca Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi için ÇED olumlu raporu verildi. 
Projeye karşı çıkan mahalle muhtarı Adem Köroğlu, “Halk olarak köyümüzde HES yapılmasına karşıyız. Biz buraya sulama suyu için proje yaptıracaktık ancak sularımız bir holdinge satılmış. Bu sulama suyundan 10 bin köylü faydalanacaktı ama bu proje yüzünden faydalanamayacaklar” ifadelerini kullanmıştı. 

İŞTE DSİ’NİN YANITI
Devlet Su İşleri’nden (DSİ)  Muhtar Köroğlu’nun iddiasına yanıt geldi. DSİ tarafından verilen yanıtta, “İdaremizce, İshaklar Mahallesinden gelen Kızılca HES’in membasından pompajla sulama geliştirilmesi talebine istinaden önceki yıllarda etüt çalışmaları yapılmasına rağmen pompaj projesinin teknik ekonomik yönden uygun olmaması nedeniyle farklı alternatifler değerlendirilerek Kavaklı Deresi üzerinde gölet yapılmasına karar verilmiştir. Mevcut durumda ‘10. Grup Göletleri Planlama ve Proje Yapımı Danışmanlık Hizmet Alımı’ işi kapsamında ‘Mersin Gülnar İshaklar Göleti ve Sulaması”nın planlama çalışmaları tamamlanma aşamasında olup, akabinde proje safhasına geçilmesi ve 2 bin 190 dekar alanda alanın sulanması hedeflenmektedir. Dereköy Mahallesi tarafından da Kızılca HES projesinin membasında pompajlı sulama projesi geliştirilmesi maksadı ile Kurumumuza talep yapılmış, ancak sulama projesi talebi ilgili Gazete kupüründe bahsedildiği gibi HES projesinden dolayı reddedilmemiştir. Söz konusu yer için Bölge Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından 12 Ekim 2016 tarihinde muhtelif gölet aks yerlerinde yapılan arazi etüdünde jeolojik, topoğrafik ve hidrolojik yönden inceleme yapılmış, ancak uygun depolama alanı tespit edilememiştir. Gölet talebi dışındaki Bozyazı (Sini) Çayı menbasında yer alan mahalle yerleşimine yakın bir noktadan pompajlı sulama suyu ile proje geliştirilmesi talebi de incelenmiş olup söz konusu talep, yüksek terfide pompaj gerektirmesi sebebiyle teknik ve ekonomik yönden uygun görülmemiştir. Yukarıda bahsedilen gerekçelerle Dereköy Mahallesi’ne bir proje geliştirilemeyeceği 28 Kasım 2016 tarihli ve 790906 sayılı yazımız ile mahalle muhtarlığına bildirilmiştir” ifadelerine yer verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA