GÖREVİNİZİN KUTSALLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRMEYİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖREVİNİZİN KUTSALLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRMEYİN!


 

Emniyet Müdürü Şahne: “Vazifenizi yaparken yegane beklentim ve talebim, hukukun üstünlüğüne, adalet duygusuna, devletin şefkatli kucağı olduğuna, insan hak ve hürriyetlerinin kutsallığına gölge düşürmemelisiniz”.

Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, protokol üyeleri, emniyet personeli ve aileleri katıldı. İl Emniyet Müdürü Şahne'nin tören kıtasını selamlamasıyla başlayan törende, daha sonra Şahne ve Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Zafer Ağırkaya Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Tören, Kültür Merkezi'ndeki programla devam etti. 

Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Gerçekten kuruluşundan günümüze polis teşkilatımız, daima vatandaşımızın yanında vatandaşlarımızın can, mal, ırz ve güvenliğini koruyan ve bu uğurda her türlü mücadeleyi veren, yine vatanın bölünmez bütünlüğü için her türlü gayreti sarf eden, bu uğurda şehitler veren, gaziler veren bir teşkilatımız. Polis teşkilatımız tarihi boyunca daima suçlu ve suçlularla mücadele etmiş, suçluların korkulu rüyası, kanunlara saygılı vatandaşlarımızın, mağdurların, ailelerin ve yardıma muhtaç olanlarında sığınacak limanı olmuştur. Bundan sonrada bu böyle olmaya devam edecektir. Polis teşkilatımız kurulduğu günden bugüne kadar kendisini sürekli yenilemiş, sürekli değiştirmiştir. Bugün sahip olduğu personeliyle, yaptığı eğitimlerle, yine sahip olduğu teşkilatlarla çağımızın modern çağımızın bütün gereklerini yerine getirmiştir. Yine polis teşkilatımız bu donanımda hizmetlerini sürdürmektedir. Polis teşkilatımızın 173. Kuruluş yıl dönümünde ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Hayatta olanlara uzun ömürler, sağlıklı yıllar diliyorum" diye konuştu. 
İl Emniyet Müdürü Şahne ise polis teşkilatının bugüne dek huzurun inşası, asayişin temininde yaptığı çalışmalarla göz doldurduğunu vurgulayarak, "Bugünden sonrada şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, evrensel değerlere bağlı kalarak görev yapmaya devam edecektir. Nitekim 15 Temmuz’da ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de polis ve jandarma teşkilatımız, silahlı kuvvetlerimiz ve kahraman halkımız, anayasal düzeni, ülkemizin bekasını hedef alan ihanet şebekelerine karşı bir ve beraber olmuş, bu işgal girişimine karşı dimdik ayakta durmasını bilmiştir. Vatanın her bir karış toprağını kutsal gören, bayrağın dalgalandığı her yerde olan teşkilatımızın bu azmi karşısında suç alev topu olsa sönecektir. Bu anlamda Mersin halkının da teşkilatımızın yanında olmasından dolayı onlara teşekkür ediyorum. Halkımızın bize desteği sürdükçe yaptığımız çalışmalar daha çok artacak, bir kardeşlik şehri olan Mersin’de bu güzel ortam devam edecektir. Terör, narkotik ve asayiş suçlarında başta olmak üzere başlattığımız mücadele ve geldiğimiz noktada şehrimiz adına oluşturulan huzur ve güven ortamının haklı gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu gururu yaşamamızda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
Polislere de seslenen Şahne, “173 yıldır süren hizmet aşkımız, sizlerin halkıyla bütünleşerek her koşulda halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden hiçbir harekete müsaade etmeyeceğinize inancım tam. Vazifenizi yaparken yegane beklentim ve talebim, hukukun üstünlüğüne, adalet duygusuna, devletin şefkatli kucağı olduğuna, insan hak ve hürriyetlerinin kutsallığına gölge düşürmemelisiniz. Sizleri suç ve suçluların önlenmesi noktasında yardıma muhtaçların yardımcısı olacaksınız. Şehrimizin huzuru için suç ve suçluların karşısında kararlı bir şekilde duracaksınız” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından ise sahneye çıkan 87 yaşındaki emekli polis Rıza Ziya Özgen, Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini okudu. Duygu dolu anlar yaşanırken, şiirin ardından emekli polis Özgen, dakikalarda ayakta alkışlandı.Tören halk oyunları gösterisiyle sona erdi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA