USTA ŞAİRLERİN VE AŞIKLARIN SESLERİ TARSUS’TAN YÜKSELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

USTA ŞAİRLERİN VE AŞIKLARIN SESLERİ TARSUS’TAN YÜKSELDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları Tarsus’ta başladı.

Usta şairlerin ve aşıkların sesleri Tarsus’tan yükseldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları Tarsus’ta başladı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Tarsus Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirilen şiir akşamlarına ilgi yoğun oldu. 

“KARACAOĞLAN’IN RUHU BUGÜN BURADA BİZİMLE BERABER”
Türkiye’nin kültür zenginliği açısından bereketli topraklara, kadim bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu topraklar bereketli topraklar. Bereket dediğimiz zaman sadece toprakta yetişen ürünlerin bolluğundan bahsetmiyoruz. Bu topraklar kadim topraklar. Tarihin derinliklerinden günümüze gelinceye kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Gerçekten bu medeniyetlerin tüm birikimlerini hala bağrında bulunduran, şairiyle, saz sanatçılarıyla, âşıklarıyla,  insanlarıyla, insan yapısıyla çok önemli topraklar. Karacaoğlan’ın, Murat Çobanoğlu’nun, Şeref Taşlıova’nın tüm şairlerimizin, ozanlarımızın ruhu bugün burada bizimle beraber. Yıllarca onları bu topraklarda misafir ettik, dinledik, gönlümüzü coşturduk, kalplerimizi birleştirdik ve şiir güzelliğinde, hep birlikte onlara sahip çıktık. Bugün de 16.sını düzenlediğimiz şiir akşamlarının ilkini yine Karacaoğlan’ın yaşadığı, yavuklusunu aradığı, ‘Emirler’den bir kız indi pınara’ derken, onun bulunduğu bölgelerin havasını hep birlikte teneffüs ediyoruz” dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da, “Fuzuli’nin, Köroğlu’nun, Pir Sultan Abdal’ın, Aşık Veysel’in sazlarına, sözlerine, Ahmet Arvasi’nin, Ziya Gökalp’in, Mehmet Akif’in, ‘Ne olursan ol yine gel’ diyen Mevlana’nın ruhlarına ev sahipliği yapan cennet vatanımızın yetiştirdiği ender kişiliklerden biride Karacaoğlan’dır. Karacaoğlan milli kültürümüzün şekil almasında, halk kültürünün ne kadar önemli olduğunun unutulmaz şiirleri ile belleğimize kazımış, zengin kültürümüz içerisinde başköşeye oturmayı hak etmiş bir halk ozanımızdır. Göçebe yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan doğa, onun şiirinin başlıca temalarından biridir. Yaşadığı, gezip gördüğü yörelerin doğasını görkemli bir biçimde dile getirir. Dost, kardeş bildiği sevgilisi ile eş gördüğü iç içe yaşadığı doğa onun için sadece mekân olmaktan ötedir. Şiirinin başka bir önemli teması aşkın var oluşu. İlk kez onun şiirinde sevgililerin isimleri söylenir. Sevgi, aşk, barış, kardeşlik dolu şiir günleri diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yörenin şairlerinden Rüştü Aydın, Murat Arıcı, Mustafa Türkücü, Halit Bilen, Mustafa Doğan, Sabahattin Özkan, Mine Bahçeci, Mehmet Doğan, Abdullah Coşkun, Mustafa Keşli, Halil Aksoy, Nuran Ataç, Ümran Yıldırım, Yurttaş Şahbaz, Deniz Nas mahlasıyla Süheyla Ergüler, Remziye Çelik ve Mehmet Örsel dinleyenlere şiir ziyafeti yaşattı.
Daha sonra ellerinde sazları ile sahne alan yörenin âşıklarından Cumali Efe, Necmettin Eser (Aşık Mahrumi), Bayram Sandal ve Mehmet Ata Erişik Mersinlilere keyifli bir akşam yaşattı.
Gecenin sonunda Mersin Büyükşehir belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından şairlere ve âşıklara ödül takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA