“ANADOLU NEFESLİ BEŞLİSİ” TARSUS’A GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ANADOLU NEFESLİ BEŞLİSİ” TARSUS’A GELİYOR


 

Geri sayımın başladığı Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Avrupa’dan Anadolu’ya Türkiye’nin nefesli saz ustalarını Mersinliler ile buluşturacak.

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, her birisi Türkiye’nin nefesli saz ustası olan Anadolu Nefesli Beşlisi müzik topluluğunu sanatseverlerle buluşturuyor. Festival Tertip Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, kuruluş amaçlarını Anadolu değerlerini hem Türkiye, hem de dünyaya tanıtmak olarak değerlendiren Anadolu Nefesli Beşlisi, Avrupa’dan Anadolu’ya projesiyle 27 Nisan 2018 Cuma saat: 20.00’de Tarsus St. Paul Müzesi’nde yer alacak. 

Anadolu Nefesli Beşlisi, J. Ibert, F.Lehar, I. Iwanow, Ferit Tüzün, gibi klasik müzik bestecilerinin eserlerinden örneklerle birlikte, Aşık Veysel,  ve kendi düzenlemelerinden oluşan zengin bir repertuvarı seslendirecek. Topluluk, Cem Önertürk, Ufuk Soygürbüz, Kıvanç Fındıklı, Ozan Evruk, Hüseyin Uçar, isimlerinden oluşmakta. Konserde, soprano Semin Dikmen Töre ve bariton T. Enver Töre, düzenlemesi Kıvanç Fındıklı’ya ait olan türküleri seslendirecek. 
Eşsiz tarihi mekanlarıyla göz kamaştıran Tarsus, klasik müzik ve türkülerimize ev sahipliği yaparak sanatseverleri Anadolu Nefesli Beşlisi’nin konserine davet ediyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA