BAŞKAN İTİRAZ İSTEMİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN İTİRAZ İSTEMİYOR?


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 4 merkez ilçesi için gelen 15 bin itirazın sadece bin 500-2 bin tanesini değerlendireceklerini söyledi.

Hediye Eroğlu 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısının ilk birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda idareden gelen 29 konu ile komisyonlardan gelen 13 konu değerlendirilerek, önemli kararlara imza atıldı. Toplantıya damga vuran konu ise, 1/5 binlik planlara gelen itirazlar oldu. 4 ilçe için hazırlanan planlara toplam 15 bin 90 itiraz gelirken, Başkan Kocamaz söz konusu itirazların sadece bin 500- 2 bin tanesinin değerlendirileceğini dile getirdi. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı meclis toplantısında gelen itirazlara kulak tıkayan Başkan Kocamaz’ın meclis üyelerine yönelik ifadeleri ise tepki topladı.

15 BİN 90 İTİRAZ
Planlara gelen itirazlar için ‘organize işler’ ifadesini yineleyen Başkan Kocamaz, “Planlar ile ilgili 4 merkez ilçemizde 15 bin 90 itiraz olmuş. Akdeniz’den bin 474, Toroslar’dan 5 bin 527, Yenişehir’den 4 bin 195 ve Mezitli’den 3 bin 894 adet itiraz gelmiş. Bunlardan belediye başkanlarımız ile toplantı yaparak karar verdiğimiz özel proje alanları için Akdeniz’den 804, Toroslar’dan 2 bin 162, Yenişehir’den 2 bin 117 ve Mezitli’den 940 olmak üzere toplam 6 bin 23 adet itiraz geldi.  Kentsel dönüşüm ve gelişim alanları ile ilgili de Müftü Deresi ve çevresinden 2 bin 397 adet, Yenişehir’den 137 ve Akdeniz’den 87 adet olmak üzere toplamda 2 bin 621 adet itiraz geldi. Dere aslarına yani park alanları ile ilgili itiraza ilişkin de; Akdeniz’den 48, Toroslar’dan 204, Yenişehir’den 338 ve Mezitli’den 702 adet olmak üzere toplamda bin 292 adet itiraz geldi. Tabi bunların birçoğu DSİ’nin talepleri doğrultusunda hazırlanmıştı, ona itiraz ediliyor. 
Yüksek gerilim hatları ile ilgili de; Akdeniz’den 9, Toroslar’dan 62, Yenişehir’den 93 olmak üzere toplamda 164 adet. Turizm alanlarına itiraz ise sadece Mezitli’den 536 tane.
Kıyı kenar çizgisine yönelik de; Akdeniz’de 72, Yenişehir’de 186 ve Mezitli’de 255 adet olmak üzere toplamda 513 itiraz var. Bir de Mezitli’de Tece Küçük Sanayi alanı ile ilgili 99 itiraz, Mezitli Tece konut dışı kentsel çalışma alanı ile ilgili 57, Mezitli Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi ile ilgili 28 itiraz, kaplumbağa üreme ve koruma tampon sahası ile ilgili de 213 itiraz var. Mezitli’deki yoğun itirazları da; toplam 380 adet. Yani toplamda 15 bin 90 itiraz olmuş. Bunun 11 bin 926’sı genel konular ile ilgili olup, 2 bin 115 itiraz münferit itirazdan oluşuyor. Daha önce söylemiştim; bu bir organize iş gibi görünüyor demiştim. Bin 49 itirazında yeri belli değil. İtiraz dilekçesi verilmiş ama ne ada, pafta. Parsel numarası gibi hiçbir veri yok. Yani dolayısıyla vermiş olmak için gaza gelip, sıraya girip, orayı kalabalık göstererek verilmiş” dedi.

“RADİKAL KARAR ALINMAZ İSE DÜZGÜN BİR PLAN ÇIKMAZ”
Belediye başkanları ile yeniden toplantı yapıldığını, söz konusu bölgelerde gelen itirazlardan değerlendirmeye değer bulunanların düzeltileceğini ancak onun dışında yasal olarak yapılması mümkün olmayan yerlerin yapılmayacağını aktaran Başkan Kocamaz, “Bu demektir ki; biz 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’nı yapıyoruz ama Mersin’in geleceği ile ilgili çok da bir şey değişmeyecek, bu bunu gösteriyor. Zira imar planları bir kentin geleceğini düzenler ama böyle itiraz var diye, şurayı düzeltelim, burayı düzeltelim dediğiniz zamanda bu imar planı, yine olmaz. Bu itirazların bin 500- 2 bin tanesi ancak yeniden değerlendirilecek. Bunun dışındakiler eski hali ile devam edecek. Hiç kimse kendisine buradan pay çıkarmasın. Bu kentin geleceği ile ilgili verilecek radikal kararların arkasında bu meclis ve belediyelerimiz durmadığı sürece, bu Mersin’de çok düzgün bir plan çıkmayacağını buradan ben açık seçik ilan ediyorum” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA