“NÜKLEER SANTRAL AKP SONRASI İPTAL EDİLECEĞİ İÇİN YAPILAMAYACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“NÜKLEER SANTRAL AKP SONRASI İPTAL EDİLECEĞİ İÇİN YAPILAMAYACAK”


 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, hem Akkuyu’da Rusların temelini attığı, hem de Sinop’a yapılması planlanan nükleer santrallerin tamamlanmayacağını iddia etti.

Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre Türkkan, geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın video konferansla temel atma törenine bağlandığı ve düğmeye bastığı Akkuyu nükleer santralinin tamamlanamayacağını öne sürdü. Projeyi üstlenen Rus Rosatom şirketinin Akkuyu’daki nükleer santrali yapmak için parasının olmadığını belirten Türkkan, şirketin, projeye yüzde 49 ortak olup finansman getirecek firma aradığını söyledi.

Türkkan şunları söyledi: “Akkuyu Nükleer Santrali ilk planlamalara göre 2015’te başlayıp 2022’de 20-22 milyar dolar maliyetle bitecekti. Proje 2019’da başlayabilirse 2025’te bitip 25 milyar dolara mal olacağı için kimse girmek istemiyor. AKP, Akkuyu’da üretilecek elektriğin yüzde 50’sine 15 yıl boyunca 12,35 cent/kilovatsaat bedelle alım garantisi verdi. Yani diğer santrallerde 15 kuruş olan elektrik için 49 kuruşa alım garantisi vermiş oldu. Fark toplamda 35 milyar dolar. Anlaşma, AKP sonrası hükümetler tarafından ‘kamu yararına’ iptal edileceği için de hiçbir firma işe girmek istemiyor. Akkuyu ve Sinop nükleer santralleri iptal aşamasına geldi.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA