CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, 22 NİSAN’DA SİLİFKE’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, 22 NİSAN’DA SİLİFKE’DE


 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’in Silifke ilçesi Gökbelen Yaylasında, “Anadolu’nun Kadim Kültürü Yörükler-Türkmenler ve Değerlerimizi Koruma Yaşatma Çalıştayı”na katılacak.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, 22 Nisan Pazar günü düzenlenecek etkinlik ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını söyledi. 

Mersin’in gözde ilçesi Silifke’nin 22 Nisan’da günlerce konuşulacak bir buluşmaya sahne olacağını belirten Turgut, “Silifkeliler olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayacak olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Genel Başkanımızla Türkiye’nin her bölgesinden vatandaşlarımızı buluşturacağımız bu Yörük Çalıştayının olabildiğince coşkulu ve güzel geçmesi için tüm hazırlıklarımız titizlikle sürdürülüyor. Silifke Belediyesi olarak sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Sayın Genel Başkanımızın ziyareti, hem Mersin’e, hem Silifke’mize hem tüm Türkiye’ye büyük bir güç verecektir. 
21 Nisan Cumartesi ve 22 Nisan Pazar günü olmak üzere iki gün sürecek çalıştay kapsamında, Musa Eroğlu konserinin yanı sıra halk oyunları, Yörükler’in yaşamını konu alan paneller, konuşmalar, sunumlar, yöresel sanatçıların konserleri ve farklı etkinlikler yer alacaktır. Sevgiyi, emeği, hoşgörüyü yaşam felsefesi haline getiren, doğa anaya gönülden bağlı olan Yörüklerimizle umudu büyütmek için buluşuyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı çalıştayımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.
Biz özellikle Yörüklerimizin göç zamanında bunu yapalım istedik. Çünkü Yörük kültürü ile ilgili eğer bir değerimiz yaşatılacaksa ve tanıtılacaksa özellikle Silifke Yöresinin bu konudaki ağırlığı ve payı unutulmamalıdır. Bunun için bizim burada kendi kültürümüzü ve değerlerimizi hem kendi insanlarımıza, hem dışarıdan gelecek misafirlerimize aktarmamız gerekiyor. Çalıştayımızda yeme, içme ve ulaşım tamamen ücretsiz olup belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı, 21 Nisan ve 22 Nisan günlerinde Gökbelen Yaylası’nda yapılacak olan Yörük Çalıştayı’na bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA