BİNLERCE VATANDAŞ DOĞADA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİNLERCE VATANDAŞ DOĞADA BULUŞTU


 

Mezitli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen doğa yürüyüşünün 6.’cısı, Çevlik-Cemilli mahalleleri arasında yapıldı. Mezitli Belediyesi’nin yeni piknik alanında sona eren yürüyüş boyunca vatandaşlar doğal güzelliklerini doyasıya yaşadılar.

Mezitli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği doğa yürüyüşleri devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; bu yıl 6’ncısı düzenlenen yürüyüş, Çevlik-Cemilli mahalleleri arasında gerçekleşti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları sivil toplum örgütü temsilcileri, Mezitli Kent Konseyi üyeleri, AKUT ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarla kentte yaşayan vatandaşların kaynaşmasına imkân sağladı. Yaklaşık 3 kilometre süren yürüyüş boyunca binlerce vatandaş doğayla iç içe bir gün geçirdi. Doğal güzellikler arasında şarkılar, marşlar söyleyerek yürüyen Mezitlililer, doğa ile iç içe doyumsuz bir gün geçirdi. Başkan Tarhan yol boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Sık sık yol kenarında bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tarhan, bol bol fotoğraf çektirdi.

MEZİTLİ BELEDİYESİ PİKNİK ALANI İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Bebek arabasında uyuyan bebeklerden ileri yaştaki vatandaşlara kadar yoğun katılımın olduğu yürüyüşte, bol bol fotoğraf çekildi. Bazı vatandaşların kekik, adaçayı gibi bitki topladıkları dikkat çekti. Parkur sonunda Cemilli Mahallesi’nde yeni hayata geçirilen Mezitli Belediyesi Cemilli Piknik Alanı’nda sona erdi. Yürüyüş sonunda, vatandaşlara sıkma ve ayran ikram edildi.

“VATANDAŞLARIMIZI DOĞA İLE BULUŞTURUYORUZ”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşların bu organizasyonlarda Mezitli’nin doğal güzelliklerini keşfetme şansı bulduğunu belirterek, "Geleneksel hale getirdiğimiz doğa yürüyüşümüzün 6’cısını yaptık. Önümüzdeki günlerde Mayıs ayı içerisinde 7’ncisini, Kasım ayında ise 8’ncisini gerçekleştireceğiz. Bu doğa yürüyüşleriyle bir taraftan spor alışkanlığını ediniyoruz. Daha sağlıklı bir toplum olması için çaba gösteriyoruz. Diğer taraftan Mersin ve Mezitli’den gelen vatandaşlarımızın kırsal bölgemizdeki mahallelerimizi görmelerini istiyoruz" dedi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİK”
Mezitli’de birlik ve beraberlik ruhunu geliştirme çabası içinde olduklarını kaydeden Başkan Tarhan, "Bu yollarda beraber yürümeyi başarıyoruz. Beraber yürüdük demekle olmuyor, biz bunu fiilen gerçekleştiriyoruz. Doğada hep beraber omuz omuza yürüyoruz. Toplumsal dayanışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Türkiye’de de örnek bir çalışma yapıyoruz. Çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaşımız buraya geliyor ve yürüyüşümüze katılıyor" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA