Günde 2 Anamur muzu ye kansere dur de | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Günde 2 Anamur muzu ye kansere dur de


 

Anamur Belediyesi 1-7 Nisan Dünya Kanser Haftası nedeni ile Anamur´un giriş ve çıkışlarında Anamur muzu dağıttı.

Mersin’in Anamur ilçesinde, ‘Her gün iki adet Anamur Muzu ye Kansere Dur de’ sloganı ile Anamur Belediyesi tarafından 1-7 Nisan Dünya Kanser Haftası kapsamında muz dağıtıldı. Etkinlikte, D-400 karayolu Ören Mahallesi girişinde Anamur’dan Mersin’e, Mamure Kalesi girişinde ise Mersin’den Antalya istikametine giden araçlara Anamur muzu dağıtıldı. Etkinliğe; Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit ile birlikte, Anamur Özel ANAMED Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Yücel Yücetürk, Genel Cerrahi Uzmanı Uğur Neşet Demir katıldı.

Başkan Türe, uzman doktorların tavsiyesi ile ‘Günde 2 benekli Anamur muzu yiyerek kansere son verilebileceğini söyleyerek, “”Böyle bir çalışma başlattık. Bu kapsamda emniyet görevlilerimizin durdurduğu araç sahiplerine ve yolculara bu bağlamda muz dağıtıyoruz” dedi. Türe her gün iki adet benekli Anamur muzu yiyerek zinde kaldığını da sözlerine ekledi.Genel Cerrahi Uzmanı Uğur Neşet Demir de muzun kalın bağırsaktaki hareketin devamını sağladığı için kabızlık olayına faydası vardır, potasyum, kalsiyum, klor ve C vitaminini çok fazla içerdiği için vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser önleyici etkisi vardır” dedi. Demir, muzun kabuğunun da cilt bakımında etkili olduğunu söyledi.

ANAMED Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Yücel Yücetürk’te, muzun bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı güçlendirici etkisinin olduğunu belirtti. Kanser haftasında farkındalık oluşturmak için yapılan etkinlik kapsamında 200 araçta yaklaşık 600 kişiye muz ikramı yapıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA