AŞUT İŞARET ETTİ, KIZILTAN KAZANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AŞUT İŞARET ETTİ, KIZILTAN KAZANDI


 

Mersin’in en büyük meslek çatı örgütü olan MTSO’da bir dönem sona erdi. Seçimin ardından eski başkan Aşut’un desteklediği öne sürülen Ayhan Kızıltan odanın 20’inci başkanı oldu. Meclis Başkanlığı seçimini ise Hamit İzol kazandı.

Haber Merkezi

Bu yıl 132’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan 17 bin üyeli Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) seçim süreci tamamlandı. Haftasonu yapılan seçimlerde 99 kişilik meclis üyeleri hafta sonu yapılan seçimle yeni yönetimi belirledi. 
Eski başkan Şerafettin Aşut, aday olup olmayacağını son güne kadar sır gibi saklarken, seçime saatler kala sosyal medya hesabından aday olmadığını açıklayarak, destek verdiği listenin kazanması için çalışma yaptı. Aşut’un başkanlıktan çekilmesi ile bir devir kapanmış oldu. 
Başkanlık seçimlerinde ise Şerafettin Aşut’un desteklediği Ayhan Kızıltan 64 oy alarak, odanın 20’inci başkanı oldu. Diğer aday Hakan Kayacı 30 oy alırken, 5 oy ise geçersiz sayıldı. Kızıltan’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Asil Üyeler: Ali Fuad Budur, Hakan Sefa Çakır, Çetin Kanar, Yasemin Taş, Yalçın Darıcı, Nedim İkanç, Ahmet Belice, İsa Çani, Cem Bucuge, Hacı Halil Kürek.

MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN BÜYÜK ÇEKİŞME
MTSO Meclis Başkanlığı seçimi de oda yönetim kurulu başkanlığı seçimi kadar hareketli geçti. Hüseyin Çalışkan, Hamit İzol, Serhat Dövenci ve Ahmet Akın’ın yarıştığı seçimlerde kıyasıya bir yarış yaşandı. Meclis başkanlığı seçimini 38 oyla Hamit İzol kazanırken, Serhat Dövenci 23, Hüseyin Çalışkan 26 oy aldı.

SEÇİM BASINA KAPATILDI!
Sabah saatlerinde MTSO konferans salonunda başlayan seçime ilgi yoğun olsa da seçime meclis üyelerinin dışında hiç kimse alınmadı. Geçtiğimiz yıllarda basına açık yapılan seçimler bu yıl basına da kapatıldı ve basın mensupları içeriye alınmadı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA