KADINLARDAN İSTİSMARA KARŞI ‘ÇIĞLIK’LI TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARDAN İSTİSMARA KARŞI ‘ÇIĞLIK’LI TEPKİ


 

Mersin’de kadınlar, tecavüze uğrayan zihinsel engelli Sinem adlı kadının bağırmadığı gerekçesiyle faillerine ceza verilmemesine çığlık atarak tepki gösterdi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de oluşumunu tamamlayan Mersin Kadın Meclisi, kentte yaşanan cinsel istismar vakalarına karşı bir araya geldi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde toplanan meclis üyeleri, cinsel istismara uğrayan kadınların çığlık atmadığı gerekçesi ile faillerine ceza verilmemesine çığlık atarak tepki gösterdi. Kadın Meclisi adına açıklama yapan Aslı Ceren Madak, Mersin’de ve ülkede her geçen her gün başka bir cinsel istismar haberi aldıklarını söyledi. 

“İSTİSMARIN GEREKÇESİ OLMAZ”
İstismarcıların yetersiz yasalar ve uygulamaları nedeniyle serbest kaldığını kaydeden Madak, “Silifke’de zihinsel engelli, kemik yaşı 22 zihin yaşı 11 olan Sinem’e 5 kişi cinsel istismarda bulundu. Sinem 16 haftalık hamileyken durum ortaya çıktı ve 5 erkekten birinin bebeğin babası olduğu yüzde 99 DNA raporlarıyla kanıtladı. Mahkeme delillerin yeterli olmamasını ve Sinem’in bağırmamasını gerekçe göstererek 5 kişi beraat kararı verdi. İstismarı da, kararı da kabul etmiyoruz. İstismarın gerekçesi olmaz. Onlar serbestçe aramızda dolaşıyor ama biz sessiz kalmıyoruz. İstismarcıyı koruyan uygulamalara son verilsin. Tarsus’ta 15 yaşındaki çocuğa babasının 6 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. İstismarcı baba tutuklu, yargılama devam ediyor. Davada indirim uygulanmaması için mücadele ediyor, adalet bekliyoruz. Hiçbir kadın, hiçbir çocuk kendini savunmak zorunda kalmamalı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın ‘İstemedikleri bir durumda karşılaştıklarında çocuklarımızın çığlık atması gerekiyor’ açıklamasını, Diyanet’in babanın kızına şehvet duyabileceği açıklamasını hatırlıyoruz. Bu açıklamaların geldiği nokta; Sinem’in failleri aramızda dolaşıyor, 15 yaşındaki bir çocuk babası tarafından yıllarca istismara uğruyor” diye konuştu.

“MERSİN ÇOCUK İSTİSMARI DAVALARINDA 5. SIRADA”
İstismarın engellenmesi için mevcut yasaların uygulanması, istismarda rıza aranmama ve ceza indirimleri uygulanmaması gerektiğini belirten Madak, “Tüm bunlar uygulanmadan hadım, idam gibi insan haklarıyla aykırı uygulamalar istismarın üstünü örtmektedir. Toplumun itirazını bastırmaya çalışmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre çocuk istismarı davalarında Mersin 5. sırada geliyor. Mersin Kadın Meclisleri olarak istismarcılar hak ettikleri cezaları alana, adalet sağlanana kadar bu davaların da takipçisi olacağız. Şiddete uğrayan hiçbir kadın ve çocuk yalnız değildir. Bu zamana kadar olduğu gibi kadınlar ve çocuklar için mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 
Tarsus’ta öz babası tarafından yıllarca tecavüze uğrayan 15 yaşındaki çocuğun avukatı Semra Kabasakal duruşma günü yaşananları anlatırken kadınlar gözyaşlarını tutamadı. Kabasakal, tecavüzcü babanın en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA