“Mersin’i alacağız” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mersin’i alacağız”


 

Gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette yerel siyasete ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan İyi Parti Mersin İl Başkanı İbrahim Özel AKP’nin güçlü olduğu bölgelerde hayır bloğunda olan partilerle ittifak sinyali vererek “Mersin’i de ilçeleri de alacağız” dedi.

KIYMET GÖKÇE

İyi Parti Mersin İl Başkanı Dr. İbrahim Özel, kongre süreçlerinin tamamlanmasının ardından kamuoyu ziyaretlerini sürdürüyor. Beraberinde il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte son olarak gazetemize bir ziyaret gerçekleştiren Dr. Özel, gazetemiz Genel Koordinatörü Yüksel Ekici ve Haber Müdürü Hediye Eroğlu ile görüştü. Kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Dr. Özel, Partilerinin il ve ilçe başkanlıklarının örgütlenme sürecini başarı ile tamamladıklarını ifade ederek “Hem büyükşehir belediyesi hem de 13 ilçemiz için kuvvetli adaylar çıkartacağız. Hem Mersin’i hem de ilçe belediyelerini de alacağız” dedi.

“HEM MERSİN’İ HEM DE İLÇE BELEDİYELERİNİ DE ALACAĞIZ”

Partideki en yoğun gündemlerinin yerel seçimler olduğunu ifade eden Dr. Özel, “Biz il teşkilatı olarak çok kuvvetli adaylarla birlikte milletimizle istişareler yapacağız. Milletimize kimi aday görmek istediklerini soracağız. Bu kapsamda bir kamuoyu yoklama çalışması yapacağız. Bu çalışmaların sonunda hem büyükşehir belediyesi hem de 13 ilçemiz için kuvvetli adaylar çıkartacağız. Hem Mersin’i hem de ilçe belediyelerini de alacağız. Diyelim ki benim bir ilçede kuvvetli bir adayım var ve benimle birlikte hayır bloğunda olan Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Laik bir sistemi benimsemiş ve bu sisteme saygı duyan, tek adamlığa karşı olan partilerden Örneğin CHP’nin çıkarttığı adaylardan iktidarın çıkabildiği yerlerde de bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Böyle bölgelerde bizimle aynı düşünen partilerle görüşüp iktidarın belediye kazanmasını ortadan kaldıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

“HAYIR BLOĞUNDA OLAN KARDEŞ PARTİLERLE OTURUP KONUŞABİLİRİZ”

AKP MHP ittifakının Mersin’deki etkilerini de değerlendiren Dr. Özel, iktidarın güçlü olduğu bölgelerde ittifak sinyali vererek şunları söyledi: “Önce dediler ki evet verin ki artık ittifaklar koalisyon dönemleri bitsin dediler. Ama daha ortada seçim yokken AKP ile MHP arasında bir ittifak kuruldu. Ama referandumda verdikleri sözü unutup hemen ittifaka girdiler. Milleti kandırıp yalan söylüyorlar. Biz yerelde hiçbir siyasi parti ile ittifak yapmayacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise ittifak yapabiliriz. Saadet Partisi ile bizimle aynı hayır bloğunda yer alan kardeş partilerle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifaklar kurabiliriz. Genel Merkezimizin ittifak meselesindeki görüşleri bu yöndedir. Yerel seçimlerde de kuvvetli adaylarımızla kazanacağız. Ancak yaptırdığımız anket ve araştırmalarda sıkıntı olursa, hayır bloğunda olan CHP, Demokrat Parti, Saadet Partisi gibi kardeş partilerle oturup konuşabiliriz. Böylelikle AKP’nin buradan belediye almasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA