Hayvancılığın sorunları meclis gündeminde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hayvancılığın sorunları meclis gündeminde


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Kuyucuoğlu, hayvancılığa verilen desteklerin artırılması çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Kuyucuoğlu soru önergesinde, “Hayvancılık ülkemiz ekonomisi bakımından; artan nüfusun hayvansal protein ihtiyacının karşılanması, hayvanların doğrudan insan gıdası olarak değerlendirilmeyen bitkisel ürünleri ve artıklarını faydalı gıdalara dönüştürebilme yetenekleri, sanayiye hammadde sağlaması ve istihdama olan katkıları nedenleriyle önemli bir sektördür. Bugün temel olarak hayvancılığa dayalı yem sanayi, süt ve süt mamulleri sanayi, dericilik ve tekstil sanayileri ile, veteriner ilâçları ve hayvancılık ekipman sanayileri yeni istihdam alanları yaratmakta, hayvansal ürünlerin işlenmesi yoluyla katma değer artışına neden olmaktadır. Genelde hayvancılığın katma değer yaratma imkanı, diğer tarımsal sektörlere göre daha fazladır” dedi.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi “Hayvan sağlığını korumak için ne gibi önlemler alıyorsunuz? Meraların tahrip olmasının önüne geçmek için bir çalışmanız var mı? Sürdürülebilir yem sağlanması için ne yapmaktasınız? Hayvan ıslahı çalışmalarına verilen destekleri arttırmayı düşünüyor musunuz? Hayvancılığın gelişebilmesi için yem desteği vermeyi düşünüyor musunuz?  Doğada arı olduğu sürece yüksek verim artışları olur. Bilinçsizce yapılan zirai ilaçlamalar arı ölümleriyle sonuçlanmaktadır. Aşırı zirai ilaç kullanımı için caydırıcı, yeni yasal düzenleme çalışmanız var mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA