Adıyaman Filarmoni Orkestrası Mersin’de | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adıyaman Filarmoni Orkestrası Mersin’de


 

Adıyaman Filarmoni Orkestrası (AFO), Berlin Filarmoni Orkestrası sanatçısı Alican Süner ve piyanist Serla Balkarlı, müzikseverleri aynı sahnede karşılıyor.

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, son dönemde elde ettiği uluslararası başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Berlin Filarmoni Orkestrası’nın keman sanatçısı Alican Süner’i ve  piyanist Serla Balkarlı’yı, Güneydoğu Anadolu’nun ilk filarmoni orkestrası olan Adıyaman Filarmoni Orkestrası (AFO) ile buluşturuyor. Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre; AFO eşliğinde aynı sahnede buluşacak sanatçılar dinleyenlerine Mendelssohn Keman ve Piyano için Double Konçertosu’nu seslendirecek. Konser, 24 Nisan 2018 Salı saat: 20.00’de Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alacak.

2012 yılında kurulan Adıyaman Filarmoni Orkestrası, klasik müziğin yanı sıra repertuarında Türk müziklerine de yer vermekte. Doğu illerimizde kurulan ilk filarmoni orkestrası olması sebebiyle kültürümüzde daha şimdiden önemli bir yer edinen orkestranın şefliğini, aynı zamanda orkestranın kurucuları arasında da yer alan Özgür Oğuz yürütmekte.  Dünyaca ünlü solistlerle birlikte pek çok konsere imza atan AFO, Engelli Farkındalık Haftası, hastane dinletileri gibi sosyal projelerde yer alarak adından sıkça söz ettirdi.

MERSİNLİ MÜZİK ÖĞRETMENİ ADIYAMAN’A GİDİNCE…

Mersin doğumlu olan şef Özgür Oğuz, 2007 yılında müzik öğretmeni olarak gittiği Adıyaman’da AFO’yu kurarak, şehrin sanatsal  faaliyetlerinde öncü bir rol üstlendi; diğer sahne sanatlarının şehre taşınmasına destek verdi. Uluslararası Adıyaman Arsemeia Müzik Festivali’nin sanat yönetmenliğini de yürüten Oğuz, Vincenzo Cipriani, Alberto Cappiello ve genç yetenek Melih Taşçı gibi pek çok sanatçıyla konserler düzenledi,  İtalya’da Corriano Müzik Festivali’nde Rimini Oda Orkestrası’nı yönetti. Özgür Oğuz, çalışmalarını halen Adıyaman’da sürdürmekte.

BİR YILDIZ DOĞUYOR…

1992 yılında Mersin'de doğan Alican Süner, 2015 Max Rostal Yarışması ve XXII. Postacchini Yarışması’nda iki uluslararası birincilik ödülüne lâyık görüldü. İtalya’nın Fermo şehrindeki XXII. Postacchini Yarışması’nda İtalyan Cumhurbaşkanlığı Madalyası takdim edilen Süner,  2008 Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması'nda ilk birincilik ödülünü aldı. Berlin Filarmoni, Konzerthaus, Leipzig Gewandhaus, Zürih Tonhalle gibi salonlarda klasik müziğin önemli örneklerini seslendiren sanatçı, Avrupa’nın pek çok orkestrasının eşliğinde solist olarak yer almakta, çalışmalarını ise Berlin Filarmoni Orkestrası’nda sürdürmekte.

PİYANOYU KONUŞTURAN ADAM…

Mersin doğumlu olan Serla Balkarlı ise Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü Prof. Güherdal Çakırsoy’un sınıfından mezun oldu. 1997’de Fransız Hükümetinin burslu öğrencisi olarak gittiği Conservatoire National de la Region de Strasbourg’da “Cycle de Specialisation” derecesine kabul edilerek Prof. Francis Phan-Thanh ile piyano, Prof. Armand Angster ve Prof. Joshua Epstein ile oda müziği çalıştı. Ardından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki University of Arizona’da Doctor of Musical Arts programına kabul edilerek Prof. Nicholas Zumbro’dan piyano eğitimi aldı. 2002 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Prof. Zöhrab Adıgüzelzade sınıfını da bitirerek “Sanatta Yeterlik” diploması alarak öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladığı bu kurumda, 2003’de Yardımcı Doçent, 2006’da Doçent, Ocak 2016’da Profesör oldu.

Her biri, sanatsal çalışmalarını ve hayatlarını ayrı yerlerde sürdüren bu üç Mersinlinin kaçırılmaz konserine, yerlerinizi şimdiden ayırtın.

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali,

Mersin’in sesi olmaya devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA