“KARA BİR LEKE OLARAK ANILACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KARA BİR LEKE OLARAK ANILACAK”


 

Temeli atılan Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı Mersin’den yola çıkan çevre dernekleri TBMM’de CHP grubu ile bir dizi temaslarda bulundu. ÇEvreciler ile birlikte basın açıklaması yapan Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, nükleer santral temel atma törenini “Kara bir leke” olarak tanımladı.

Mehmet Nabi Batuk

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temel atma töreninin gerçekleştirilmesinin ardından Mersin’den yola çıkan çevre dernekleri TBMM’de bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Tarsus Çevre Kültür Sanat Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi TBMM’de Sinop ve Antalya Nükleer Karşıtı Platform üyeleri ile buluşarak CHP gurubunda bazı temaslarda bulundu. CHP Doğa ve Çevre Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Karaca Biçer ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile ortak bir toplantı yapan çevre kurumları, burada 2 buçuk saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Nükleer karşıtı mücadelede karşılaşılan sorunların konuşulduğu toplantıda bazı sorunların ve çözüm önerilerinin belirlendiği ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletileceği öğrenildi. 

“BELEDİYELERDEN YETERİNCE DESTEK GÖREMİYORUZ”
TBMM’de gerçekleştirdikleri temaslarla ilgili gazetemize bilgi veren MERÇED Avukatı Semra Kabasakal, “CHP Doğa ve Çevre Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Karaca Biçer ile çok iyi ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Ortak akıllın neticesinde Nükleer santrallerle ilgili bir deklarasyon yayınladık. CHP’ye ilettiğimiz sorunların en başında olmak üzere yerel yönetimlerden yeterince destek alamadığımızı ilettik. Çünkü biz alanda belediyelerden yeterince destek göremiyoruz. Bu yüzden önümüzdeki seçimlerde seçilecek adaylarla çevreye duyarlı, bu mücadeleyi bilen siyasetini çevre mücadelesi üzerine kuran bir yapının inşa edilmesi gerektiğini söyledik. Özellikle ulaşım ve hukuki konular üzerinde nükleer karşıtı mücadeleye daha fazla desteğin verilmesini istedik. Biçer, tüm eleştirilerimizi not aldı ve bu eleştiriler ile ilgili bir çalışma yapacağını söyledi. Önümüzdeki dönemlerde bir toplantının yapılacağını da söyledi. Bundan sonra her türlü eylemimizi de ortak yapıp birlikte hareket edeceğiz” dedi.

“MERSİN GİBİ BİR CENNET CEHENNEME ÇEVRİLECEKTİR”
Toplantının ardından TBMM önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ise, Mersin’de açılış nedeniyle alınan aşırı güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. Açılış tarihinin Türkiye tarihinde kara bir leke olarak anılacağını ifade eden Çamak, “Akkuyu iyi bir enerji kaynağı olarak gösterilmeye çalışılıyor. Bu nükleer santralin tamamlanması ile birlikte Mersin gibi bir cennet cehenneme çevrilecektir. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Akkuyu’nun temelini atacaklarmış.  Korkularından Mersin’e gitmiyorlar ve sanal bir ortamda Ankara’dan temel atma töreni yapıyorlar. Şuanda Mersin’de halkın sokağa çıkması neredeyse yasaklanmış durumda ve kimsenin dışarı çıkmasına izin verilmemektedir. Yıllardır mücadele ettiğimiz bu projede geri adım atılmazken Mersin ve çevre illeri için önemli riskler barındırıyor. Gelecekte oluşabilecek tüm riskler ve felaketler düşünüldüğünde bu açılış tarihimiz içinde kara bir leke olarak anılacaktır. Gelecek kuşaklara karşı duyduğumuz sorumluluk tarihe not düşmek için birkez daha haykırıyoruz nükleere inat yaşasın hayat diyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA