CHP’DEN HDP’YE CEZAEVİNDE ZİYARET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN HDP’YE CEZAEVİNDE ZİYARET


 

Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, 6 aydır tutuklu olan eski Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ü cezaevinde ziyaret etti. Cezaevinde kapasitenin 2 katı tutuklu ve hükümlü olduğunu bildiren Kuyucuoğlu, yağmurlu günlerde cezaevini su bastığını, sağlıklı içme suyu sorununun çözülemediğini aktardı.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Yenişehir çalışma ofisinde her hafta düzenlediği halk buluşmasını bu haftada gerçekleştirdi. Kuyucuoğlu’nun ofisinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Kuyucuoğlu, mecliste yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi ve siyasi gündemle ilgili vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Buluşmada Kuyucuoğlu, vatandaşların sorun, şikâyet ve taleplerini de dinleyerek notlar aldı.

Serdal Kuyucuoğlu daha sonra Tarsus’a geçerek son zamanlarda hak ihlalleri iddialarıyla gündeme gelen Tarsus Cezaevi Kampüsü’nü ziyaret etti. Burada hem kadın ve çocuk tutuklularla hem de cezaevi idarecileriyle görüşen Kuyucuoğlu, geçtiğimiz ekim ayında tutuklanan ve 6 aydır cezaevinde bulunan eski Akdeniz Belediye Başkanı HDP’li Fazıl Türk’ü de ziyaret etti.

“TARSUS CEZAEVİ ALELACELE AÇILDIĞI İÇİN SIKINTILAR YAŞANIYOR”
Milletvekili Kuyucuoğlu, “Adalet Bakanlığı’ndan izin alarak Tarsus Cezaevi’ni ziyaret ettim. Ziyaretimizde idareciler, infaz koruma memurları ve tutuklularla konuşarak durumları hakkında bilgi aldık. Cezaevinin yeni açılmış olması nedeniyle sistemin henüz tam oturmadığını, Türkiye’deki siyasi durum nedeniyle çok sayıda kişi tutuklandığı için Tarsus Cezaevi’nin alelacele açıldığını, bundan dolayı sıkıntılar yaşandığını tespit ettik. Yağmurlu günlerde cezaevi kampüsünü uzun süre su basması, 4-5 gün süren elektrik kesintileri, sağlıklı su bulunamadığı şikâyetleri iletildi. Kadın ve T Tipi cezaevine kapasitenin neredeyse 2 katı tutuklu ve hükümlü olduğu, koğuşlarda büyük sıkışıklık olduğu da tespit edildi. Sayısal yoğunluğa rağmen infaz koruma memuru sayısının az olmasının da aksaklıklara yol açtığı belirtildi. Tutuklularla yaptığımız görüşmelerde, davaların uzun süre açılmadığından, açılan davaların çok uzun sürdüğünden şikayet edildi. Yaşlı bir kadın tutuklu, davasının 8 sene sürdüğünü ve davanın hâlâ Yargıtay’da olduğunu ifade etti. Tutuklu ve hükümlülerin istedikleri televizyon kanalını izleyememeleri, istedikleri gazeteleri alamamaları da bir sorun olarak tarafımızca tespit edildi. 5 bin civarında tutuklu ve hükümlüğünün, 1200 personelin olduğu cezaevi kampüsüne ulaşımın zor olması, cezaevi etrafında ziyaretçilerin faydalanacağı sosyal olanaklar olmaması da tespit ettiğimiz sorunlar arasında. Bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerekmektedir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA