ÖĞRETMENLERDEN ’SAĞLIK TURİZMİ PROJESİ’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRETMENLERDEN ’SAĞLIK TURİZMİ PROJESİ’


 

Akdeniz Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki 16 öğretmen, Erasmus’un Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi kapsamında hazırladığı ’Sağlık Turizmi Projesi’ ile Prag ve Viyana’da yardımcı sağlık personeli yetiştirilmesi alanında inceleme yaparak, bi

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan proje koordinatörü sağlık alanı meslek dersleri öğretmeni Raziye Eroğlu, projeyi kendisiyle beraber 16 öğretmenin hazırladığını söyledi. Projeyi Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteklediği Erasmus kapsamındaki Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi kapsamında hazırladıklarını kaydeden Eroğlu, "Proje kapsamında Prag ve Viyana'da 16 sağlık alanı öğretmeni ile 23 gün süreli hareketlilik gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde yardımcı sağlık personeli adı altında açılan yeni bölümün Prag ve Viyanadaki uygulamalarını yakından görüp incelemek ve edinilen tecrübeleri öğrencilerimize aktarmak amaçlamıştır. Avrupa boyutunda öğrenci yetiştirmede katkı sağlamıştır.Öğrencilerimiz hasta bakımı ağırlıklı eğitim almaktadır. Sağlık turizmi alanında hastalarına en iyi bakımı veren kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır" dedi. 

Projenin çok büyük katkıları olduğunu kaydeden Eroğlu, "Prag'da ortak okulumuz Stendni Zdravotnicka Skola yardımcı sağlık personeli yetiştirilmesinde oldukça başarılı. Bu alandaki bilgi ve uygulamaları bizimle paylaştılar. Viyana'da ortağımız Islamische Fachschule de katılımcılarımız yardımcı sağlık personeli yetiştirilmesinde incelemeler ve gözlemler yaparak bu alanda yeni bilgiler edindiler. Avrupa Birliği Erasmus projelerinin öğretmenlerin bilgilerinin yenilenmesi ve Çekya, Avusturya ve Türkiye'deki eğitim tekniklerinin karşılaştırılmasında oldukça etkili olmuştur. Bu projelerin eğitim desteklenmesi ve geliştirilmesinde önemli yere sahiptir. Ayrıca dilsel, kültürel bilgi akışına katkı sağlamıştır. Bu projelere daha çok öğretmen ve öğrencilerimizinde katılması için yeni proje hazırlık çalışmaları sürdürülmektedir" diye konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA