TKDK MERSİN, 3. ÇAĞRI DÖNEMİNDE TÜRKİYE 3.’SÜ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TKDK MERSİN, 3. ÇAĞRI DÖNEMİNDE TÜRKİYE 3.’SÜ OLDU


 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü, 58.4 milyon yatırım tutarı ile en çok proje talebinde bulunulan 3. il oldu.

TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü'nden alınan bilgiye göre, 3. çağrı ilanı kapsamında Mersin'de 302 sektörde (çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi) yatırım yapmak isteyen 48 başvuru sahibi projelerini Mersin İl Koordinatörlüğüne sunarak, TKDK’dan yaklaşık 35 milyon liralık hibe talebinde bulundu. Bu miktar ile Mersin İl Koordinatörlüğü, fon kullanımı açısından 42 il genelinde Trabzon ve Kahramanmaraş’ın ardından 3. sırada yer aldı. Söz konusu 48 projenin hayata geçirilmesiyle Mersin kırsalında yüzlerce insana yeni istihdam olanaklarına kavuşacak. 

"PROJE BAŞVURUSU YAPANLARIN YÜZDE 75’İ KADIN" 
IPARD II 3. çağrı döneminde başvuru yapan 48 yatırımcıdan 36’sı kadın, 12’si erkek girişimci. Arıcılıktan mantarcılığa bir çok alanda hibe veren TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü'nün 3. çağrı döneminde, 48 başvurunun 15’i arıcılık, 10 tanesi bitkisel üretim, 13 tanesi kırsal turizm ve 10 tanesi yerel ürünlerden oluşuyor. 
"TKDK İLE KIRSAL TURİZM ÇEŞİTLENİYOR" 
13 kırsal turizm başvurusunun alındığı bu dönemde, apart otelden bungalova, restorandan mesire ve rekreasyon alanlarına varıncaya kadar Mersin’in turizmine katkı sağlayacak projeler desteklenecek. Bu kapsamda 4 konaklama tesisi, 5 restoran, 3 mesire alanı ve 1 rekreasyon alanı projesi alındı. 
"EN ÇOK BAŞVURU TARSUS’TAN" 
Yatırımların ilçelere göre dağılımında tüm ilçelerden IPARD hibesi için proje talebinde bulunulurken, hem proje sayısı hem de yatırım ve hibe tutarı olarak en çok başvuru Tarsus ilçesinden yapıldı. Tarsus’u 7 proje ile Toroslar, 6 proje ile Erdemli, 4’er proje ile Anamur, Silifke ve Mezitli takip etti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA