MÜFETTİŞ GELMELİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜFETTİŞ GELMELİ!


 

Milletvekili Baki Şimşek, Pamukluk Barajı’nda yaşanan felaketten dolayı müfettiş görevlendirilerek, sorumlular hakkında yasal işlem başlatılması için çağrı yaptı.

Haber Merkezi

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon toplantısında Pamukluk Barajı tünelini su basması sonucu, bölgedeki tarım arazilerini basan sel afeti nedeniyle yaşanan mağduriyeti, Erdemli Arpaçbahşiş’te vatandaşları mağdur eden arazi sorununu ve sulama birliklerinin sıkıntılarını dile getirdi. 
Baraj tünelini su basması sebebiyle mağduriyet yaşanması ile ilgili sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmasını isteyen Şimşek “Mersin’de gerçekten çok büyük bir felaket yaşandı. Pamukluk Barajı tünelini su bastı. İşçiler kepçelere, traktörlere binerek kaçmaya çalıştı. Son 150 metrede su arkadan yetişiyor ama Allah’tan bunların çoğu yüzme biliyor. Yani çok büyük bir facia, can kaybı olmadan atlatılıyor. Ama zarar çok büyük. Konuyla ilgili sorumlular kimse sayın bakan, hemen acil oraya müfettiş göndermenizi talep ediyoruz. ‘Bu sıradan bir sel efendim ne yapalım burada kendi kendine oldu’ diyemeyiz. Sel kader değil. Yani bu tünel ağzında niye gerekli tedbirler alınmadı sayın bakanım? Bugün 10 insan ölseydi, biz onların ailelerine ne anlatacaktık? Böyle bir şey olabilir mi? Bununla ilgili sorumlu kimse derhâl buradan müfettiş görevlendirmenizi ve sorumlular hakkında işlem yapmanızı bekliyoruz. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Yarından itibaren de yine bölgeye bir heyetin gitmesini istiyoruz. Çünkü insanların bahçeleri narenciyeleri ve evler su altında kaldı. Çok büyük bir zarar var oradaki binlerce ton hafriyat insanların arazisinin üzerine dolmuştur. Bu konuyla ilgili ivedi çözüm bekliyoruz” dedi. 

“BAŞBAĞLAR KÖYLÜLERİNE TANINAN HAK, ERDEMLİ ARPAÇBAHŞİŞ KÖYLÜLERİNDEN ESİRGENMEMELİDİR”
Ayrıca Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların Orman Bölge Müdürlüğü’nce yerlerinden yurtlarından edinmek istendiğini dile getiren Baki Şimşek, “Erdemli’nin Arpaçbahşiş Mahallesi’ndeki 1.671 dönüm, köylülerin ifadesine göre 2.750 dönüm arazi, Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar Köyü’nde 1994 yılında yaşanan facia nedeniyle tahsis edildi. Başbağlar köylüleri de gelip bu araziye yerleştiler. Erdemli Arpaçbahşiş’ten de 500’e yakın aile; yaklaşık 2.500 dönümlük arazi üzerine resmî rakamlara göre 200, köylülere göre 497 tane ev yaptı. Bugün bu yerlerin yolu, sokağı, elektriği, suyu var. Yaklaşık 2 bin 500 dönüm arazinin tamamı limon ve portakal bahçesi. Söz konusu alan deniz seviyesinden 5 metre yükseklikte. Ancak şu anda Orman Bölge Müdürlüğü ‘Evlerinizi boşaltın, arazileri terk edin’ diye insanlara tebligat göndermiştir. Oradaki 2 binin üzerindeki insanı sokağa atamayız. Başbağlar köylülerine tanınan hak, Erdemli Arpaçbahşiş köylülerinden esirgenmemelidir. Burada yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu sorunu mutlaka çözmemiz gerekmektedir.” dedi.

“ARAZİ TOPLULAŞTIRMA İŞLEMLERİNDE PROJE TAMAMLANDIKTAN SONRA; İNŞAAT FİRMALARINA İHALESİ VERİLMELİ”
Şimşek öte yandan arazi toplulaştırma işlemlerinin uzamasına dikkat çekti. Baki Şimşek, arazi toplulaştırma işlemlerinde ancak proje tamamlandıktan sonra inşaat firmalarına ihalelerin verilmesi gerektiğini, bu sayede yoğunluğun önlenebileceğini aktardı.
Milletvekili Şimşek, “Arazi toplulaştırmasında mülkiyet ve tapu sorunu çözülmeden, toplulaştırma yapılmadan bir inşaat firmasının bu işi alması yanlıştır. Öncelikle proje yapılmalı, harita mühendislik firmaları bu arazi toplulaştırma işlerini almalı, proje bitirilmeli, proje bittikten sonra inşaat firmalarına yol kanal ihaleleri verilmelidir, buradaki en büyük sıkıntı budur. İnşaat firmaları işi aldıktan sonra nereden çok para kazanacaklarsa ağırlığı oraya vermektedirler. Yani öncelikle yol, kanal yapımı işlerine girmekte ve işi de kendileri fiyat kırma usulüne göre yapmaktadırlar. Bununla ilgili tedbir alınıp, bu işleri mutlaka yeterliliği olan harita firmalarına vermeli, kâğıt üzerinde toplulaştırma işlemi bittikten sonra inşaat işlerinin başlaması sağlanmalıdır” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA