BİR TUĞLA DA SİZ KOYUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR TUĞLA DA SİZ KOYUN!


 

Mersin’de, Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği düzenlenen açılış töreni ile faaliyetine başladı. Derneğin en büyük hedefi; otizmli çocuklar için özel olarak bir yaşam ve spor merkezi projesini hayata geçirmek.

KIYMET GÖKÇE

Mersin’de Otizmli çocukların ve ailelerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili farkındalık çalışmaları yapmak, kente Otizmli çocuklar için yaşam merkezi açmak hedefiyle yola çıkan Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği düzenlenen törenle açılışını gerçekleştirerek faaliyetlerine başladı. CHP’li eski Kültür Bakanı ve Mersin Milletvekili İstemihan Talay, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Hasan Celal Taş ve birçok siyasi parti temsilcisinin katıldığı açılış töreninde konuşan Dernek Başkanı Nazmiye Yaman, Türkiye’de artık her 20 evden birinde otistik çocuk olduğunu belirterek “50 çocuktan biri otizmli doğuyor. 2025’te her doğan çocuk otizmli doğmuş olacak. Bu çocuklarımız için en büyük fedakârlığı ailelerden bekliyoruz. Aileler derneğimize üye olacak bize destek verecekler ki çalışmalarımız başlasın. Arkamızda sağlam insanlar var biliyoruz. Nisan ayında bazı seminerler ve çalıştaylarımız var. Diğer derneklerle el birliği ile hareket edeceğiz” dedi. 

“OTİSTİK ÇOCUKLAR HAYATA KAZANDIRILMASI LAZIM”
Kültür Eski Bakanı İstemihan Talay da, Otistik çocukları yaşatmak ve kazanmak adına kurulan bu derneğin önemine dikkat çekerek “Otistik çocuklar hayata kazandırılması lazım. Sevgi ve sabır isteyen bir meslek. Sizleri kutluyoruz. TBMM’de bir meclis araştırması yapıldı. Kabul edildi. Komisyon kuruldu. Genel Başkanımız da buna büyük destek verdi” diye konuştu. 

“OTİZMLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLAMA SAFHASINDA”
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Hasan Celal Taş ise otizmli çocuğu bulunan ailelerin çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek şunları söyledi: “Bugün Mersin için önemli bir gün. Türkiye’de 30 tane otizmle ilgili dernek var. Bir tanesi de artık Mersin’dedir. Ümit ediyoruz ki bu derneklerimizin sayısı çoğalır. Çünkü Otizmli çocuklarımızın aileleri çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Diğer engelli guruplarındakiler gibi değiller. Diğer engelli guruplarındaki aileler çocukları için önlemler çözümler bulmuş durumda ama otizmle ilgili çalışmalar başlama safhasında. Ümit ediyoruz ki TBMM’den başlayarak tabana kadar bu çalışmalar sirayet eder.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA