ÜNİVERSİTEDE AÇILIŞ VE CAMİ TELE ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜNİVERSİTEDE AÇILIŞ VE CAMİ TELE ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ


 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ), ‘Eğitim Fakültesi Yeni Binası Açılış Töreni’ ile ‘Camii Temel Atma Töreni’ gerçekleşti.

 MEÜ’den yapılan açıklamaya göre; Yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip Eğitim Fakültesi’nde, her biri 64 kişi kapasiteli 32 derslik, 100’er kişi kapasiteli 3 amfi, 180 kişi kapasiteli konferans salonu bulunuyor. Biyoloji, Fizik, Kimya, Fen Bilgisi, Matematik ve 4 Bilgisayar Laboratuvarı ile öğrencilere ve öğretim elemanlarına geniş bir araştırma alanı sunuyor. Fakülte de ayrıca Drama Dersliği, Müzik Atölyesi, E-stüdyo, Kayıt Odası, Teknik Oda, Görsel Sanatlar Atölyesi, Bireysel ve Grupla Danışma odaları, Ölçme ve Değerlendirme Birimi, seminer odaları ve toplantı odaları gibi öğrencilerin ve personelin ihtiyaçlarına yönelik çalışma alanları bulunuyor.

Mersin Üniversitesi Camii Projesi ise Çiftlikköy Kampüsü’nde 4 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Camii Projesi’nde; 850 metrekare zemin kat Camii alanı ve 2 bin 700 metrekarelik bir avlu alanı olacak. Avludaki, 420 metrekarelik bir alana abdesthane, gasilhane ve lavabo alanları yapılacak. 2 bin 330 metrekarelik alandaki bodrum katta; çok amaçlı salon, kütüphane, çalışma odaları, imam için ofis ve teknik hacim mahallerinin bulunacak. Asma katta ise 145 metrekarelik bir alanda kadınlar mahfili olacak.
Törene; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Millî Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ile Ali Cumhur Taşkın, Burdur Milletvekili Reşat Petek, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Vali yardımcıları Süleyman Deniz ile Mustafa Atsız, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin İl Jandarma Komutanı Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Oğuz Bavbek, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, İl Müftüsü Ali Can, il protokolü, davetliler ve üniversitemiz çalışanları katıldı. 
Törende konuşan Bakan Elvan, kente ikinci bir Teknopark’ın yapılacağını ve Tarsus’a üniversite kurulacağını müjdeledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA