“MESLEĞE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ADAYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MESLEĞE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ADAYIZ”


 

Çağdaş Hekimler Grubu, 15 Nisan’da yapılacak olan Mersin Tabip Odası Genel Kurulu öncesi adaylığını kamuoyu ile paylaştı. Grup, hekime ve hekimlik mesleğine sahip çıkmak için aday olduğunu açıklayarak, üyelerden destek istedi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Tabip Odası’nın 14-15 Nisan tarihlerinde yapacağı seçimler öncesi gruplar adaylıklarını açıklamaya başladı. Seçimlerde Çağdaş Hekimler Grubu ile Mersin Cumhuriyet Hekimler Birliği listeleri yarışacak. 4 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Dr. Ful Uğurhan bu dönem başkanlığa aday olmayacak.

“HEKİMLERİN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMASI İÇİN ADAYIZ”
Çağdaş Hekimler Grubu adına adaylık açıklamasını okuyan Dr. Cemil Galioğlu, “Biz çağdaş hekimler, bugün bir kez daha adayız çünkü; Hekimlerin kadrolu ve iş güvenceli bir ortamda; emeğinin karşılığı olan hak ettiği ücreti emekliliğine de yansıyacak şekilde, tükenmeden, mesleğine yabancılaşmadan, şiddete maruz kalmadan, birden fazla işte çalışmak zorunda kalmadan alması gerektiğine inanıyoruz ve bunun için mücadele etme kararlılığındayız. Ülkemizde yaşayan herkesin eşit, nitelikli, ulaşılabilir, kaynağı bütçeden karşılanan bir sağlık hizmeti almasını öncelik olarak benimseyen bir mücadeleyi yürütme kararlılığındayız” dedi.

“TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ADAYIZ”
Türkiye’de çocukların laik, demokratik, adil, doğasının rant için tahrip edilmediği ve bilimin aydınlattığı bir ülkede barış içinde bir arada yaşaması için mücadele etme kararlılığında olduklarını ifade eden Dr. Galioğlu, “İlkelerimizden taviz vermeden çalışacak, halkın temel runlarına ve onursal değerlerine duyarlı bir Türk Tabıplerı Birliği'ne, tüm hekimlerin ve Türkiye'nin ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Son yıllarda sağlık ortamında yaşanan çıkmazları, hekimlerin uğradığı ekonomik, özlük ve sosyal hak kayıplarını birer birer ortaya koyduğu için, emperyalistler tarafından ülkenin Ortadoğu bataklığına çekilmesine karşı çıktığı için, herkesin eşit, nitelikli, ulaşılabilir, kaynağı bütçeden karşılanan bir sağlık hizmetini hak ettiğini vurguladığı için yargısız infaza uğrayan ve adı değiştirilmek, içi boşaltılmak istenen bir Türk Tabipleri Birliğine sahip çıkmamız gerektiğine inandığımız için adayız” diye konuştu.
Mersin Tabipler Odası üyelerinden destek isteyen Dr. Galioğlu, “Demokraside, hukukta, eğitimde, kadın haklarında geriye gidişe neden olan politikalara, 2 yıldır süren ve haksız, hukuksuz biçimde insanları işlerinden eden OHAL'e karşı çıktığımız için adayız. Bu gerçekler ışığında Mersin Tabip Odası üyesi tüm hekimleri 15 Nisan'da yapılacak olan seçimlere katılmaya ve son 15 yıldır mesleki ve etik değerlere, yaşam hakkına gösterdiği özen ve önemle tüm hekimleri kucaklayan çağdaş hekimlere bir kez daha yetki vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞTE ADAYLAR
Çağdaş Hekimler Grubu’nun listesi şu şekilde oluştu: Yönetim Kurulu: Dr. Ayşe Jini Güneş Keskin (Mersin şehir Hastanesi), Dr. Özlem Şahin (Alata ASM), Dr. Burhan Söker (Erdemli Devlet Hastanesi), Dr. Cemil Galioğlu (Özel Yenişehir Hastanesi), Dr. İzzet Çalış (Mersin Şehir Hastanesi),Dr. Mehmet Antmen (İşyeri hekimi), Dr. Oğuz Kubat (Barbaros ASM)

Onur Kurulu: Dr. Şebnem Rumeli Atıcı (MEÜ Tıp Fakültesi), Dr. Nehir Sucu (MEÜ Tıp Fakültesi), Dr. Gülden Ersöz (MEÜ Tıp Fakültesi), Dr. Oğuzhan Doğan (Mersin Şehir Hastanesi), Dr. Necip Tolga Yüceer (İşyeri hekimi)
Denetleme Kurulu: Dr. Volkan Öztuna (MEÜ Tıp Fakültesi), Dr. Seyfi Arslan (Özel Sistem Tıp Merkezi), Dr. Ali Kutta Çelik (Mersin Şehir Hastanesi)
Merkez Delegasyon: Dr. Ful Uğurhan, (İşyeri hekimi), Dr. Galip Kırıcı (Çocuk sağlığı uzmanı-serbest hekim), Dr. Abdullah Yeniocak (Özel Ortadoğu Hastanesi), Dr. Nasır Nesanır (Mezitli Sağlık Müdürlüğü), Dr. Selçuk Fidan (Hürriyet ASM), Dr. Mahir Baloğlu (Adnan Özçelik ASM), Dr. Zeki Sinan Doğan (Alsancak ASM)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA