ESNAF BORÇ BATAĞINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF BORÇ BATAĞINDA!


 

Milletvekili Çamak, son 4 yılda 430 binden fazla esnafın iflas ettiğini belirterek “İktidarın pembe tablolar çizmesi gerçekleri gizlemeye yetmiyor” dedi. Çamak’ın konuşması üzerine söz alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, her işyeri kapatılmasının iflas olmadığını ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak esnafın ve KOBİ’lerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları gündeme getirdi, hükümetten piyasayı rahatlatacak siyasi ve ekonomik adımlar atmasını istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu verilerine göre sadece 2018 yılının ilk iki ayında 20 bini aşkın esnafın iflas ettiğini kaydeden Çamak, “Son dört yılda iflas eden esnaf sayısıysa 430 bini aşmış durumda. Ekonominin temelini oluşturan KOBİ'ler ile esnaflarımız borç batağında. Ekonomiden sorumlu bakan iş dünyasına ‘Aman borç almayın, ortak alın’ derken Hükümetin geçtiğimiz günlerde ciddi bir borçlanma yoluna gitmesi büyük bir çelişkidir. Dolar her gün rekorlar kırarken, işsiz sayısı 3,5 milyona dayanmışken, enflasyon çift hanelerdeyken rakamlarla oynayan iktidarın pembe tablolar çizmesi gerçekleri gizlemeye yetmiyor. İş dünyası piyasaları rahatlatacak ekonomik ve siyasi adımların atılmasını bekliyor” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak’ın bu konuşması üzerine söz alan Maliye Bakanı Naci Ağbal da, “Sayın Çamak iflaslardan bahsetti. Benim bildiğim, iş hayatı içerisinde işyerleri açılır, kapanır yani her işyerinin kapanması bir iflas anlamına da gelmez. Türkiye ekonomisi, 2017 yılı sonu itibarıyla yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme kaydetti” ifadelerini kullandı.
Bakan Ağbal’ın bu sözlerine CHP milletvekilleri tepki gösterdi, milletvekilleriyle Bakan Ağbal arasında sözlü tartışmalar yaşandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA