YÖRÜKLER’İN 28 YILLIK YOL HASRETİ BİTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÖRÜKLER’İN 28 YILLIK YOL HASRETİ BİTİYOR


 

Mersinli Yörükler’in 28 yıllık yol hasreti sona eriyor. Büyükşehir Belediyesi Mersin ile Antalya il sınırında kalan Kaşpazarı yol yapımı için düğmeye bastı.

Mersin Anamur ve Antalya Gazipaşa ilçesinin ortaklaşa kullandığı, 1990 yılından beri kendisine dokunacak devlet elini bekleyen Kaşpazarı Yaylası, Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde 28 yıllık yol hasretine son verdi.

Yılın belli zamanlarında Anamur’un Kaşpazarı Yaylası’na göç eden ve geneli hayvancılıkla uğraşan Yörükler, Büyükşehir Belediyesi tarafından kış aylarında altyapısı tamamlanan, şimdi de üst yapımına başlanan yol ile bu sezona sorunsuz bir göç ile başlayacak.
Binlerce Yörüğün göç ettiği ve Mersin ile Antalya’nın 40’a yakın mahallesi tarafından yayla olarak kullanılan grup yolunda kısa sürede tamamlanacak yol çalışması ile yıllardır süren çile de sona erecek.
Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık İşleri Dairesi’ne bağlı Anamur Koordinasyon Şube Müdürlüğü koordinesinde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 450 metre rakımdan 2 bin 200 metre rakıma kadar toplamda 21 kilometrelik yolda yağmur suları ve taşkınları kontrol altına alarak tamamlanacak yol ile yörük çadırlarında sonsuza kadar tütecek dumana imzasını atacak.
28 yıl aradan sonra yeniden devlet eli dokunan yol yeniden yapılacak ve 700 adet büz ile olası doğal afetlerin önüne geçilecek, yol genişletilip, şarampoller açılarak güvenli bir yolculuğa olanak sağlanacak.

“GAZİPAŞA’DAN BİLE TEŞEKKÜRE GELDİLER”
Mersin kadar Antalya için de büyük önem taşıyan yol için Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nden muhtarların teşekküre geldiğini anlatan Kızılaliler Mahalle Muhtarı ve Çilek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sarı, “Şu anki bulunduğumuz yer Kaşpazarı Yaylası, Toroslar’ın zirvesi. Antalya-Mersin il sınırındayız. Mevcut yol 1990 yıllarında açılmış ama başka hizmet görmemiş bir yoldu. Bugün gerekli hizmet yapılıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor. Yol açmak kolay ama sonra oraya yapılacak işlemler çok zor. Şu anda Anamur’dan 20 civarında mahalle, bir o kadar da Antalya Gazipaşa Mahallesi kullanıyor. Gazipaşa’dan muhtarlar gelip teşekkürlerini ilettiler” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA