YAYALARA KAPALI YOL AÇILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAYALARA KAPALI YOL AÇILDI!


 

Mezitli’de Yalıevleri civarında yayaların geçişine kapatılan yol Büyükşehir Belediyesi’nin red kararına rağmen mahkeme kararı ile yeniden yaya trafiğine açıldı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde belediye, Yalıevleri mevkiinde yayalara kapalı olan yolun açılması için 1071 ada 1 parsel üzerinde plan tadilatı yaparak onay için Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi. Ancak Büyükşehir Belediyesi plan tadilatına red kararı verince konu yargıya taşındı. 
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 12 Şubat 2016 tarih ve 165 sayılı kararının iptali istemi ile açılan dava sonucunda Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin 2016/489E. 2017/282K. Sayılı kararı ile dava konusu işlem iptal edildi. Söz konusu karar ile yayalara kapalı yol kullanıma açıldı. 

“ŞEHİRCİLİK İLKELERİ VE KAMU YARARINA AYKIRILIK YOK”
Mahkeme kararında; “Mezitli Belediye Meclisinin 02 Kasım 2015 tarih ve 193 sayılı kararı ile kabul edilen 1/bin ölçekli uygulama imar planının plan kademelenmesi, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırılık bulunmadığından, anılan 1/bin ölçekli uygulama imar planının onaylanmaması yolundaki davalı idare işleminde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline…” karar verildiği belirtildi. 
Söz konusu mahkeme kararı doğrultusunda; 1071 ada 1 parselin yer aldığı alana ilişkin hazırlanan 1/bin ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifine ilişkin alınan Mezitli Belediyesi Meclisinin 02 Kasım 2015 tarih ve 193 sayılı kararı Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde tekrar görüşüldü. Plan değişikliği teklifi, yargı kararı doğrultusunda 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 12 Haziran 2017 tarih ve 572 sayılı kararı ile onaylandı. 
1071 ada 1 parselin de bulunduğu alanda, yürürlükte bulunan son imar planı değişikliğine uygun olarak tesis edilen imar uygulaması işlemi, Mezitli Belediyesi Encümeninin 21 Eylül 2017 tarih ve 315 sayılı kararı ile kabul edilmiş, kabul edilen bu imar uygulamasına ait parselasyon planı, Mersin Büyükşehir Belediye Encümeninin 22 Kasım 2017 tarih ve 1099 sayılı kararı ile onaylandı. 
Kesinleşen imar uygulaması işlemi tescil edilmek üzere 30 Kasım 2017 tarih ve 12302 sayılı yazımız ile ilgili Kadastro Müdürlüğüne gönderildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA