“HALKA BUNU MU REVA GÖRÜYORSUNUZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HALKA BUNU MU REVA GÖRÜYORSUNUZ?”


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, ıslah çalışmaları kapsamında üzeri 6 ay önce açılan ancak aradan geçen sürede etrafında hiçbir güvenlik önlemi alınmayan Çavuşlu deresinin tehlike saçmaya devam ettiğini belirtti ve yetkililere “Halka bunu mu reva görüyorsunuz” diye seslendi.

DSİ-BÜYÜKŞEHİR TOPU BİRBİRİNE ATIYOR

Devlet Su İşleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasındaki resmi yazışmalar neticesinde, ıslah çalışması amacıyla Çavuşlu deresinin üzeri açılmıştı. Yaklaşık 6 ay önce üzerine açılan Çavuşlu deresinin Mithatpaşa, Gündoğdu ve Siteler mahallelerinden geçen kısımlarında aradan geçen zamanda çalışma başlatılmadığı gibi derenin etrafında güvenlik önlemi de alınmadı. Derenin etrafında kimin önlem alacağı konusunda DSİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi topu birbirine atarken, havaların ısınmasıyla birlikte kirlilik ve kötü koku şikâyetleri de gelmeye başladı.
Geçtiğimiz Kasım ayında mahallelere giderek dere yatağında incelemelerde bulunan ve konuyu kamuoyunun gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine bir kez daha mahallelere gitti ve incelemelerde bulundu.

“BU İHMALİN BİR AN EVVEL SONLANDIRILMASI GERİKİYOR”
Vatandaşların şikayetlerini de dinleyen Kuyucuoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Gündoğdu ve Siteler mahallesinin ortasından geçen üstü açık kanal tehlike saçmaya devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte halk kötü kokulara maruz kalmış durumda ve etrafa mikrop yayılmakta. 30 Kasım 2017 tarihinde yerinde inceleme yaparak yetkilileri uyarmamıza rağmen aradan geçen 4 ayda sadece ihalesi yapılmış olup hiçbir tedbirin alınmadığı görülmektedir. Gelen şikayetler doğrultusunda yeniden gidip kontrol ettik. Şehrin ortasındaki bu çağdışı görüntü ve rahatsızlığa karşı bir an önce tedbir alınması, kaza ve kayıp yaşanmasının önüne geçilmesi gerekmektedir. Şehrin orta yerinde yaşanan bu çağdışı görüntünün birinci derece sorumlusu yetkililer, halka bunu mu reva görüyorsunuz? Derenin ıslah çalışmalarının bir an önce başlaması, daha fazla zaman kaybedilmemesi, insanımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu ihmalin bir an evvel sona erdirilmesi için konunun takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA