BÜYÜKŞEHİR’İN DERE ISLAHI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’İN DERE ISLAHI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi sel riskini ve taşkın hasarlarını en aza indirmek için dere temizliğine devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi geçmiş yıllarda yaşanan sel felaketinin yeniden yaşanmaması için il genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; ani yağışlarda taşkınlarının önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açısından büyük önem arz eden dere temizliği konusunda titiz çalışmalar yürüten Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Çiftlik deresini temizliyor. Yenişehir ilçesinde bulunan Çiftlik(Öksüz) deresini temizleme çalışmalarını başlatan ekipler, derede tortu ve rüsubat temizliği yapıyor.

Ekipler tarafından yapılan incelemeler sonucunda Çiftlik Deresi’nde suyun akış yönünde sıkıntı oluşmadığı ancak Kipa kavşağı’na yaklaştığında denizle arasındaki alan kapalı olduğu için olası ani yağışlarda sel riski taşıdığı tespit edildi. Ekipler tarafından gerekli önlemlerin alınması amacıyla Çiftlik Deresi’nin Kipa Alışveriş Merkezi bölgesinde bulunan 350 metrelik bir alanda çalışmalar başlatıldı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DURUMA EL ATTI”
Geçmiş dönemlerde derelerin üzerinin kapatılmasının felaketlere neden olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin dere ıslahı çalışmalarından son derece memnun olduklarını dile getiren Çiftlikköy Mahallesi Muhtarı Aynur Öztürk, “Ben daha önce DSİ’ye ve Büyükşehir Belediyesi’ne derelerin ıslah edilmesi için dilekçe vermiştim. Büyükşehir Belediyesi’nden olumlu yanıt aldım. Şu an derelerimiz temizleniyor. Daha önce ki dönemlerde derenin içi örülmüştü. Örüldüğünden dolayı da çok büyük sıkıntılar yaşadık. Yağmur yağıp, sel olduğu zaman arabalar, ağaçlar dereye düştü. Şimdi temizleniyor ve bu sıkıntılar bitecek” dedi.
Dere ıslahı çalışmalarının olası yağmurlarda tehlikeyi en aza indirmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, “Daha önceden dereler temizlenmiyordu. Büyükşehir Belediyesi bu duruma el attı, dereleri temizlemeye başladı. Hatta Kale Mahallesi sınırına yakın Bozkoyak deresini de sel olduğunda çok sıkıntı oluşturmuştu. Büyükşehir Belediyemiz o dereyi de temizledi. Biz şu an temizlenen Çiftlik deresinin estetik açıdan, denizden otobana bağlanan tek yol ve yanından geçen Çiftlikköy deresinin temizlendikten sonra daha estetik ve güzel olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

BİR YILDA 14 DERE TEMİZLİĞİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında 14 derede toplamda 14 kilometrelik dere temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirilirken, 2018 yılının başlarından itibaren dere temizleme çalışmaları devam ediyor.
''Mersin Merkez İlçe Dereleri Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı'' doğrultusunda üstü açılan, kanal içerisinde bulunan tortuların ve rüsubatların temizliğine başlanan Çiftlik Deresi’nde temizleme çalışmaları bitirildikten sonra yasa gereği DSİ’ye teslim edilecek. Derenin üzerinin kapatılıp, kapatılmayacağı Mersin Valiliği ve DSİ tarafından belirlenecek.
Ekipler Çiftlik (Öksüz) Deresi’nde yürütülen çalışmalar tamamlandığında, ani yağışlarda bölgede yaşanan birikinti ve taşkınların önüne geçileceği bildirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA