GÖNÜL ELÇİLERİ MERSİN’DE 1 MİLYON FİDAN DİKTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖNÜL ELÇİLERİ MERSİN’DE 1 MİLYON FİDAN DİKTİ


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emmine Erdoğan himayesinde yürütülen ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında, Mersin il ve ilçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen ‘fidan dikme etkinliğinde’ 1 milyon fidan toprakla buluşturuldu.

Türkiye’deki orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi kapsamında, Mersin Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Mersin Şehir Hastanesi civarında bulunan ‘hatıra ormanına’ çam fidanı dikildi. Etkinlikte bir milyonuncu fidanı diken Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Mersin merkez ve ilçelerde eş zamanlı olarak fidan dikildiğini belirterek, proje kapsamında ‘Bereket Ormanları’ adı altında ormanların kurulduğunu ve Mart ayında başlayan fidan dikimlerinde sayının bir milyona ulaştığını kaydetti. Bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini aktaran Su, 2014 yılında başlayan Gönül Elçiliği Projesiyle önemli hizmetler yapıldığını vurgulayarak, “Mersin’de 158 çocuğumuz 118 koruyucu aileyle buluştu. Kadınlarımızın eğitim ve istihdam olmaları sağlandı. Çocuklarımızı yeşilsiz ve ormansız bırakmayalım ifadesiyle kurulan bereket ormanlarıyla, ülkemiz ormansız bırakılmadı” dedi. 

Etkinliğe, Zeliha Su’nun yanı sıra Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ve eşi Pervin Yılmaz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. 

BOZYAZI'DA DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU 
Proje kapsamında Mersin’in Bozyazı ilçesinde de fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü sahası içindeki Beyreli Mahallesinde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine Kaymakam Hayatı Taşdan ile eşi Demet Taşdan, Orman İşletme Müdürü Mehmet Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, orman çalışanları ve gönüllü öğrenciler katıldı. Etkinlikte fidan dikmenin önemine vurgu yapan Taşdan, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, tarafından başlatılan proje kapsamında fidan dikimini gerçekleştirdik. Ağaçlar bir memleketin güzelleşmesinin yanında can damarıdırlar. İlçemiz yeşil, şirin bir yapıya sahip. Biz de bu güzelliklere bir katkı sağlamak ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza ağaç dikmenin önemini kavratmak için öğrencilerimizle ağaç diktik. Hayırlı olsun" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA