“Şimdilik aday değilim” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Şimdilik aday değilim”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi için adı sıkça gündeme gelen Murat Karayalçın, şimdilik aday olmadığını ancak parti tarafından verilecek göreve hazır olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) eski Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın, Sosyal Demokrasi Derneği tarafından gerçekleştirilen “Büyükşehir Vizyonu” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansa CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, CHP İl ve ilçe yönetim kurulları, Büyükşehir Belediyesi aday adaylarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Kentte bir dizi temaslarda da bulunan ve nabız yokladığı öne sürülen Murat Karayalçın, şimdilik adaylığının söz konusu olmadığını söyledi.

“GÖREVE HAZIRIM”

Konferansta belediyecilik deneyimini aktaran ve nasıl bir belediye yönetimi olması gerektiğini anlatan Karayalçın, konferansın ardından gazetemizin sorularını yanıtladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığını sorduğumuz Karayalçın, tabandan bir talep olduğunu ancak partiden her hangi bir teklif gelmediğini söyledi. Parti tarafından verilecek bütün görevlere hazır olduğunun altını çizen Karayalçın, “Parti olarak henüz aday belirleme sürecine girmedik. Aday olmam konusunda bazı duyumlar alıyorum ve bunlardan çok kıvanç duyuyorum, mutluluk duyuyorum ama benim şuan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olmam söz konusu değil” diye yanıtladı.

“BÜYÜKŞEHİR YENİDEN CHP YÖNETİMİNE GİRECEK”

CHP’nin, 2014 yerel seçimlerinin ardından MHP yönetimine giren Mersin Büyükşehir Belediyesini yeniden kazanacağını sözlerine ekleyen Karayalçın, “2019 yerel seçimlerini kazanacağız. Son zamanlarda Mersin’e çok sık geldim. Daha önceki ve bu gelişimdeki gözlemlerim, önceki dönem ve şimdiki il başkanımızdan, ilçe yönetimlerinden ve belediye başkanlarından aldığım bilgiler ışığında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesini kazanacağını düşünüyorum” dedi.

“BAŞKAN ADAYI KENTİ TANIYAN, BELEDİYECİLİĞİ BİLEN BİRİ OLMALI”

Büyükşehir belediye başkan adayının temsil ve teknik yönünün güçlü olması gerektiğini kaydeden Karayalçın, “Mersin kentleşme deneyiminin ve kentleşmenin ileri aşamalara gelmiş olduğu bir yer. Yıllar içinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden göç almış ve göç almaya devam eden bir kent. Dolayısıyla ben her şeyden önce belediye başkan adayımızın hem bu yapıya denk düşen hem de belediyeciliği iyi bilen bir kişi olmalı. Hem temsil yönü olmalı hem de teknik yönü güçlü olmalı. Mersin toplumsal dokusu, yarattığı katma değer ve stratejik konumu itibari ile çok önemli bir kent. Ayrıca geçmiş yıllarda yönetimin de olduğumuz bir kent. Öyle bir bağımız da var. Bütün bunları dikkate aldığımız da Mersin öne çıkan bir kent oluyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA