Dayanışma artmalı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dayanışma artmalı!


 

Murat Karayalçın, CHP Mersin il yönetimi ile birlikte KHK’larla ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçilerini ziyaret etti. Emekçiler yaşadıkları hukuksuzluğa dikkat çekerek, dayanışmayı arttırma çağrısı yaptı.

GİZEM EKİCİ

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen SHP eski Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç KESK’lileri ziyaret etti. Eğitim- Sen Mersin Şube binasında gerçekleştirilen ziyarette Karayalçın’a partililer ve CHP PM üyesi Fatma Güner de eşlik etti.

Burada kamu emekçileri ile bir süre sohbet eden Karayalçın, ihraç edilen KESK üyeleriyle dayanışma içerisinde olduklarını dile getirdi. İhraçların mecliste gündeme getirildiğini vurgulayan Karayalçın, “Genel merkezimiz, kendi değerlendirmeleri, programları çerçevesinde CHP’nin sizlerle dayanışma sergileyecek çabalar içerisinde. TBMM’de bu konuları dile getirmekte. Komisyonlar kurmakta, milletvekili arkadaşlarımı PM üyesi arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yapmakta. Genel merkezimizin çalışmaları dışında Mersin örgütümüzün çalışmaları, üzerine düşenler olacaktır. Bunları konuşmak, sohbet etmek için geldik. Sizlerle dayanışma içerisindeyiz. CHP olarak işlerinize geri dönene kadar elimizden geleni yapmaya hazırız. Tüm illerde gördüğüm şu ki CHP örgütleri sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışını yayan çalışmalar içerisindeler. Tabii Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de CHP örgütleri ve 16 Nisan’a ‘hayır’ oyu vermiş tüm yurttaşlarımızın çalışmalarını başlatması gerekir diye düşünüyorum. Biz bu çalışmaları yaparken aynı zamanda 16 Nisan’da ‘hayır’ oyu kullanmış yurttaşlarımızın mensubu olduğu partilerin yöneticileri ile de ilişki içerisinde olabilmeliyiz. Bazı programların onlarla birlikte hazırlanmasının gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“BELGE, SORUŞTURMA, BİLGİ, ADLİ SORUŞTURMA YOK”

Ziyaretinden dolayı Karayalçın’a teşekkür SES Mersin Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt üyelerinin hukuksuz bir biçimde ihraç edildiklerini belirterek“İhraç edilen üyelerimize tek suçlama şu: Terör örgütleriyle ilişki. Ama hangi terör örgütüyle ilişki var burada ki arkadaşların, o konuda hiçbir belge, soruşturma, bilgi, adli soruşturma yok. Biz arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Bugün buraya gelen Murat Karayalçın ve arkadaşlarına dayanışma gösterip buraya geldiği için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“OKULLAR GERİCİ VAKIFLARIN ETKİSİ ALTINDA”

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu ise, “İhraç edilen arkadaşlarımız öğrencilere ilerici eğitim verme gayesi içerisindeydiler. Gerici vakıfların okullarda yapmış olduğu protokollere, işleyişlere tavır koyuyorlardı. Şimdi okullarda bu arkadaşlarımız yok. En az 16 dinci vakıfla Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokoller yapılmış. Şuan okulları kimin yönettiği belli değil. OHAL Komisyonuna, bu devletin vermiş olduğu hukuki belgeleri sunan arkadaşlarımız var. Süreci hızlandırmaları yönünde komisyona sizler tarafından bir basınç oluşturulmasını istiyoruz. CHP hem ihraçlar, hem de OHAL Komisyonu’na karşı biraz daha ses yükseltip baskı kurmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA