Rima Kahvaltı Bostanı açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rima Kahvaltı Bostanı açıldı


 

Antakya’daki kırsal bölgelerde özellikle kadın üreticilerinin imal ettiği kahvaltılık ve temizlik ürünlerini Mersin’e taşıyan Rima Kahvaltı Bostanı, Yenişehir İlçesi Güvenevler Mahallesi’ndeki 18. Cadde üzerinde açıldı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’deki ilk Antakya Şarkütericisi olan Rima Kahvaltı Bostanı düzenlenen açılış töreni ile Mersinlilerin hizmetine girdi. Yenişehir İlçesi Güvenevler Mahallesi’nde yer alan 18. Cadde üzerinde faaliyete geçen Rima Kahvaltı Bostanı’nda organik olarak üretilen, 9 çeşit peynir, salça, zeytin, zeytin yağı ve Antakya’nın Defne Sabunu ve şampuanı Mersin’e taşındı. İşyeri Sahibi Canan Yüce, gazetemize yaptığı açıklamada yıllardır hayalini kurduğu dükkânını açtığı için mutlu olduğunu söyledi. Dükkânının konseptinden bahseden Yüce, “ Antakya’nın doğal lezzetlerini Mersinle buluşturmak istedik. Çünkü Mersin’de yaşayan bir Antakyalı olarak yerel lezzetlerimizi alabileceğim hiçbir yer yoktu.  Bostanımızda kahvaltılık ürünler ağırlıkta ancak farklı lezzetlerde bulabilirsiniz. Peynir, zeytin, salça çeşitleri ve el yapımı nar ekşisi ve turşularımız var. Aynı zamanda Antakya’nın meşhur Defne sabunu ve şampuanı da var” dedi.

“ÜRÜNLERİMİZİ DİREK ÜRETİCİ KADINLARDAN ALIYORUZ”

Dükkanındaki temel hedefinin üreticiden gelen ürünlerin direkt olarak tüketici ile buluşturmak olduğunu kaydeden Yüce, “Biz ürünlerimizi Antakya’daki direk üretici olan kadınlardan alıyoruz. Bir köydeki zeytin yağı üreticisinden zeytinyağını alıyoruz. Halkımızın beğenisine sunduğumuz ürünlerin çoğu kendi köyümüzde amcalarım ve teyzelerim tarafından üretiliyor. İleride Antakya’daki diğer kadın üreticilerinin ürünlerini de burada, vatandaşlara sunmak ve bir sirkülasyon sağlamak istiyoruz. Çünkü çocuklarımızı beslediğimiz sanayi ürünleri çok sağlıksız ve pahalı. Hiç değmeyecek ürünleri çok pahalı fiyatlara satın alıp mutfağımıza götürüyoruz. Biz ise üreticiden direkt olarak daha ucuz mal edip tüketiciye daha uygun ve daha sağlıklı ulaştırmak istiyoruz. Ama temel hedefimiz el emeğinin daha da görünür olmasını sağlamaktır” diye konuştu.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA